Okovi i bravarija Inoks ograde sa staklom

Inoks ograde sa staklom

Inoks ograda sa staklom i modernim izgledom nerđajućeg čelika

Jednostavnost i elegancija su prednosti ove vrste ograda. StaklenE inoks ogradE predstavljaJU ukras objekta u kome se nalazE, i kao takve podižu čitavom objektu funkcionalnu, estetsku, a i finansijsku vrednost. Staklene ograde su rešenja koja su se u praksi pokazala kao vrhunska po kvalitetu, estetici i sigurnosti. Staklo koje se koristi za izradu staklenih ograda je najčešće kaljeni lamistal 4.4.1 ili kaljeni lamistal 8.8.2.

Najćešća primena staklenih inoks ograda su balkoni, stepeništa (unutrašnja i spoljna), galerije, područja oko bazena i dr. Nijanse stakla koje idu na staklenu ogradu su providno, mutno (opal), sivo, zeleno, bronzano i plavo. Staklene ograde se mogu kombinovati sa drugim materijalima: inoksom, aluminijumom, čelikom i drvetom.

Inoks ograda stepeništa sa stakom
Slika 2 – Inoks ograda stepeništa sa stakom

Staklena ograda koristi posebne staklene snimke postavljene na visoko poliranom i nečetkanom završnoj obradi od nerđajućeg čelika. Konektori staklenih panela su vezani za cevi u fabrici i spremni za ugradnju. Inoks ograda sa staklom je savršena za unutrašnju ili spoljašnju primenu gde klijenti zahtevaju sistem staklene ograde.

Sstem inoks ograde balkona sa staklom
Slika 3 – Sstem inoks ograde balkona sa staklom

Tipovi sistema inoks ograde sa staklom

Inoks ograda sa staklom koja kombinuje moderan izgled nerđajućeg čelika i staklene ispune sa drvenim ili vinil materijalima omogućava brzu montažu i čini odličnu staklenu ogradu. Staklo pravi savršenu barijeru vetru, a da pri tome, ne blokira pogled. Ovaj tip sistema je generalno, skup.

Detalj inoks ograde sa staklom
Slika 4 – Detalj inoks ograde sa staklom

Nautilus inoks ograda kombinuje moderan izgled nerđajućeg čelika ograde sa šinama od poliranog ili četkanog nerđajućeg čelika.

Sstem inoks ograde sa staklom je konstruisan sa mehaničkim navojem veze, da bi se osigurala tačna i precizna montaža. Sve ograde se sastavlaju u potpunosti u fabrici, a zatim razgrađuju kako bi se obezbedila najefikasnija instalacija.

Bilo da se radi o zatvorenom ili otvorenom prostoru, inoks ograda sa staklom se zasniva na nizu standardnih komponenti koje olakšavaju kreiranje sopstvenog dizajna. Širok je izbor komponenti za rukohvate, a jedinstveno osvetljenje sa kontinuiranim LED svetlom ugrađenim u šinu.

Ograde od stakla, postavljene u spoljašnjem ili unutrašnjem prostoru unose vedrinu svojom transparentnošću i prozirnošću, stvarajući tzv. „neprimetne“ barijere u našem okruženju, gde se ne narušava estetska vrednost enterijera ili eksterijera. Stiče se utisak da su pojedini elementi bliži i vizuelno laganiji.

Prethodni tekstDizajn prozora koji maksimizira prirodnu ventilaciju
Sledeći tekstAutodeskov 3D – printing