DECEUNINCK Svetski high-tech koncern koji podstiče ekološko poslovanje i stvara nagrađivane proizvode

Deceuninck grupa vodeći je proizvođač i dizajner PVC profila za prozore i građevinska rešenja u svetu. S prodajnim lancima u više od 90 zemalja i uz 3700 zaposlenih, preduzeće Deceuninck redovno snabdeva preko 4000 kupaca širom sveta. U Srbiji je Deceuninck prisutan od 2007. godine i danas uspešno zapošljava radnike koji imaju priliku da usavrše svoje znanje u skladu sa među- narodnim standardima kvaliteta i poslovne izvrsnosti.

Evropski kvalitet i odani pristup radu odlično je prepoznat na srpskom tržištu, pa tako Deceuninck aktivno sarađuje sa preko 200 preduzeća koja su specijalizovana za proizvodnju prozora i vrata. Do sada je Deceuninck opremio nebrojene objekte kod kojih su korisnici prepoznali vrhunski kvalitet, dizajn i održivost proizvoda.

Ekološki održivo poslovanje

Ono po čemu se ovaj svetski koncern posebno ističe su visokotehnološka dostignuća, ali sa jasnim fokusom na poštovanju najviših ekoloških standarda i jasnom vizijom budućnosti – uklapanjem cirkularne ekonomije u postojeći poslovni model. Cirkularna ekonomija predstavlja mnogo širi pojam od samog recikliranja – osim što su proizvodi dizajnirani na način da budu 100% reciklirajući, čitav proizvodni proces baziran je na savesnom i efikasnom korišćenju materijala, što rezultira konstantnim povećanjem udela recikliranih materijala u novim proizvodima. Zatim, preko 80% otpadnog materijala stavlja se u proces recikliranja i ponovnog korišćenja sirovina. Neprestano ulažući u alate za povećanje procenta recikliranih materijala, Deceuninck štedi 90% energije u ponovnoj proizvodnji sirovina.

U 2019. godini u pogon je stavljeno novo postrojenje za reciklažu i izradu kompozitnih materijala u mestu Diksmuide, Belgija. Nova, moderna linija za recikliranje omogućiće preduzeću Deceuninck da vremenom reciklira do 45.000 tona PVC-a godišnje, odnosno da učetvorostruči količinu recikliranog materijala. Rukovodstvo Deceunincka snažno se zalaže za popularizaciju PVC stolarije kao održive i ekološki prihvatljive opcije, reciklirajući tako svoje proizvode uz najveću moguću brigu i kvalitet finalnog proizvoda.

PVC stolarija Deceuninck Elegante
Specijalna tehnologija lepljenja koja se primenjuje kod sistema Elegante omogućava posebno velike i stabilne prozore za prijatne i prirodnom svetlošću obasjane prostore.

Dizajnerska izvrsnost

Najnoviji proizvod i Deceuninckova perjanica je prozorska platforma Elegante koja je do danas dobila dve ključne nagrade za dizajn – German Design Award u kategoriji „Special Mention“ i prestižnu Red Dot Award za 2019. godinu. Elegante se smatra novom generacijom PVC prozora jer uz izuzetno minimalistički dizajn, kojim ostavlja utisak aluminijumskog prozora, pruža optimalnu toplotnu i zvučnu izolaciju. Izrazitu održivost Elegante može zahvaliti ekološki prihvatljivom materijalu EcoPowerCore u jezgru profila koji se može reciklirati. Specijalna tehnologija lepljenja koja se primjenjuje kod sistema Elegante omogućava posebno velike i stabilne prozore za obilje prirodne svetlosti u prostoru. Uz sve to, Elegante prozori ističu se i u pogledu sigurnosti – u području protivprovalne zaštite sistem postiže klasu otpornosti RC2 koju policija preporučuje kao standard za prozore.

Elegante profil - PVC stolarija
Elegante nudi izvanrednu vrednost toplotne izolacije

Uz bogati asortiman PVC prozora i vrata, Deceuninck i u drugim segmentima doma stvara lepa i održiva rešenja. Sistemi terasa, fasada i krovnih obloga iz materijala Twinson, patentiranog kompozita drveta i PVC-a, oduševiće sve one koji cene visokokvalitetni materijal, uz zadovoljavanje najviših estetskih standarda, a uz minimalno održavanje.

Foto: DECEUNINCK, Twinson podovi za terase
Foto: DECEUNINCK, Twinson podovi za terase

 

Deceuninck logo

Inoutic / Deceuninck d.o.o.
Kružni put bb, Leštane,
10309 Beograd – Srbija
T. +381 11 344 32 17
F. +381 11 244 23 43
M. +381 62 44 32 44
www.deceuninck.de