Ukrasite dom sa PVC stolarijom

dom i pvc stolarija

PVC stolarija je najtraženiji model stolarije na tržištu i osim što je najefikasnija, ona je i estetski lepa pa je ukras svakog doma.

Proleće je pred vratima i koliko god mislili da nam sada kvalitetna stolarija ne treba, prvi topli dani će nas demantovati. Računi za struju će vrtoglavo rasti, a klima će biti neophodna da bi se preživelo leto i vrućine. Zato razmislite o ugradnji najbolje stolarije na tržištu.

Zašto je PVC stolarija korisna u proleće?

Kvalitetni ramovi i dupli prozori se najbolje pokažu tokom velike razlike u temperaturi u unutrašnjem i spoljnom prostoru, bilo da je napolju hladno ili vrućina. Ipak, i tokom prelaznog perioda PVC stolarija donosi dosta koristi tako da bi baš sada trebalo razmisliti o njihovom montiranju.

❖     PVC stolarija donosi manji stepen buke

U proleće se ne budi jedino priroda već se i pojačava nivo buke, naročito u gradskim sredinama. Više je vozila, motocikala, pešaka…

Dobre izolacione sposobnosti koju imaju PVC prozori i vrata se ogleda i u zvučnoj barijeri pa su domovi dosta tiši čim se zatvore prozori. Ceo sistem je napravljen tako da stakla apsorbuju buku, a odlični kederi i ručke gotovo hermetički zatvaraju stolariju pa ona dihtuje savršeno.

❖     Kvalitetniji sistem provetravanja

Tokom toplih meseci se mnogo češće otvaraju prozori radi provetravanja i zamene ustajalog vazduha sa svežim.

Stolarija nove generacije dozvoljava i treći stepen rotiranja prozora:

  • na kip (ventus),
  • klizno,
  • okretno-nagibni sistem,
  • harmonika sistem.

Prva vrsta, otvaranje na kip, predstavlja standardan način funkcionisanja prozora. Na ovaj način krilo nije otvoreno sasvim, ima dobru stabilnost, a ujedno propušta vazduh i dozvoljava luftiranje.

Na višim spratovima se češće koriste okretno-nagibni i PVC prozori koji mogu otvarati isključivo na ventus. Tamo gde nema puno prostora koriste se klizni sistemi, a harmonika otvaranje se koriste češće za balkonska PVC vrata ili veće površine pod staklom.

U svakom slučaju se omogućava bolje provetravanje jer postoji i dodatni stepen otvaranja koji je između zatvorenog i otvorenog krila.

❖     Jednostavno održavanje

Sunce, kiša, vetar i više prašine će svaku stolariju prljati, ali se na beloj PVC stolariji to možda i najviše primećuje.

Uprkos tome ona ostaje lepa jer se njena originalna boja ne menja, a prozori i vrata se jednostavno čiste – najblažim sredstvom za čišćenje i vodom. U većini slučajeva je dovoljna samo mokra krpa kojom treba prebrisati sims i okvire pa da PVC stolarija blista.

Zašto se PVC stolarija najčešće bira kao bela?

Kada se zamene svi prozori i vrata stolarija postaje celina i daje sklad celokupnom izgledu. U nekim varijantama se stapa sa dizajnom prostorija, nekada se svojim izgledom ističe u prostoru, ali ne izgleda napadno niti kao višak.

Osim toga, PVC stolarija se pravi i kao imitacija različitih materijala i u drugim bojama pa se ne može prihvatiti argument da ovo nije estetski prihvatljiva stolarija.

Ako sada postavite nove PVC prozore i vrata, rešili ste pitanje stolarije narednih 40 godina. Ne samo da štiti od vrućine i hladnoće, ona će omogućiti i lakše provetravanje, manje buke i lako održavanje za fantastičan izgled.

Na sve to treba dodati i odlično uklapanje sa postojećom dekoracijom kao i niske cene pa ne čudi zašto je PVC stolarija ukras mnogih domova!

 

Prethodni tekstKLAES WEB FENSTERBAU 2022 – Pokreni digitalizaciju napred
Sledeći tekstSutra počinje dvodnevna konferencija „Sfera 2022: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge“