Novosti HÖRMANN Za one koji znaju stanovati pametno

HÖRMANN Za one koji znaju stanovati pametno

Hörmann pametno stanovanje
Hörmann pametno stanovanje

Jednostavnost življenja koje nam omogućavaju pametne kuće smatra se standardom u planiranju izgradnje, a donedavno posve zanemaren prostor garaže i prilaza kući ove će godine konačno zatvoriti krug.

Napokon smo umrežili pametnu kuću od stropa do podruma, to jest – garaže.
Alexa i Siri koje su se udobno smjestile u naše pametne uređaje pomažu nam kontrolirati sve od ručka u pećnici do količine svjetla u dnevnom boravku, a od sada ćete aplikacijom moći otvoriti i garažna vrata. Posljednja generacija motora za garažna vrata tvrtke Hörmann opremljena je najnovijom Bluetooth tehnologijom za upravljanje putem mobilnih uređaja. Ovo tehnološki napredno Bluetooth upravljanje dostupno je odmah, sve – čak i za one koji nekim slučajem nemaju pogon prestižnog dobavljača.

Jednostavnim i povoljnim priključkom moći ćemo pokrenuti motor bilo kojeg proizvođača i zatvoriti ili otvoriti garažna vrata putem aplikacije na pametnom telefonu. Zaboravite na nekoliko različitih daljinskih upravljača kojima otvarate prilaz kući i garažna vrata, sada sve imamo dostupno na dlanu ruke.

Za početak bit će potrebno, putem Internet poslužitelja, preuzeti besplatnu aplikaciju kojom se može upravljati vratima, pod nazivom BlueSecur App. Posebno razvijena za potrebe Hörmann grupacije, ova će aplikacija omogućiti jednom glavnom korisniku besplatno upravljanje vratima, a dodatni se virtualni ključevi ili zamjena za daljinske upravljače mogu nadoplatiti unutar same aplikacije.

Samostalni prijemnik HET-BLE za Hörmann motore ili motore drugih proizvođača opremljen je s dva releja i može primiti dva uređaja spojena u jednome nizu. Prava na korištenje vrlo se lako mogu prebaciti na drugog administratora, čak i u slučaju gubitka mobilnog uređaja – jednostavnim resetiranjem prijemnika na motoru. Osmišljeno kao potencijalna potpuna zamjena za nepraktične daljinske upravljače koji se mogu zagubiti ili oštetiti od korištenja, odabirom manjeg ili većeg paketa virtualnih daljinskih upravljača za pametne telefone članova vaše obitelji imate mogućnost i uštedjeti.

Korisnici pametnih uredjaja
Korisnici pametnih uredjaja

Vrlo jednostavno korištenje putem prijateljski definiranog sučelja na engleskom i njemačkom jeziku započeti ćemo skeniranjem QR koda koji se isporučuje s novim Hörmann motorima ili Bluetooth prijemnikom. Aplikacija omogućava individualno podešavanje za svakog pojedinog korisnika, pa tako možete pojedinim korisnicima ograničiti pristup u određeno doba dana ili potpuno onemogućiti ako se za to ukaže potreba.

Novi su motori opremljeni futurističkim dizajnom kućišta koje ih ističe nad konkurencijom, svijetlosivo izrađeno od aluminija za luksuzni SupraMatic, te tamnosivo od plastike za klasični pogon ProMatic. Oba motora jednako su kompatibilna sa svim Hörmann vratima, uz sitne tehničke nadogradnje i s vratima drugih proizvođača, no on što ih stavlja daleko ispred svih je nova PCB matična ploča s priključkom za sustav pametnog upravljanja kućom SmartHome.

Hörmann motor
Hörmann motor

Bluetooth prijemnik HET-BLE dostupan je odmah kod svih ovlaštenih Hörmann distributera, a motori će biti premijerno predstavljeni na sajmu Ambienta na zagrebačkom Velesajmu, u trajanju od 9.-13.10.2019.

Hörmann Hrvatska d.o.o.
Nova cesta 50, HR 10000 Zagreb
Besplatan telefon 0800510
mail@hormann.hr
www.hormann.hr