Garažna vrata Hörmann prezentirao novitete na BAUmesse u Münchenu

Hörmann prezentirao novitete na BAUmesse u Münchenu

Hörmann motor
Hörmann motor

Inovativna tehnologija by Hörmann

Početkom siječnja u Münchenu održao se jedan od najvećih gospodarskih sajmova u regiji. Upisavši se kao do sada najveći pojedinačni izlagač na sajmu BAUmesse istaknula se tvrtka Hörmann.

Izložbenim prostorom koji se prostirao na preko 1500m2 ove godine vladale su tehnološke inovacije koje čine ovaj brand pravim liderom u svojoj branši, a mi smo izdvojili novosti koje su plijenile pažnju posjetitelja.

Digitalni tisak na vrata

Sigurni smo kako će ova inovacija promjeniti način na koji smo do sada promatrali garažna vrata. Razvijanje tehnologije digitalnog tiska Duragrain na površinu garažnih vrata trajalo je duže od 6 godina, kako bi konačan rezultat bio savršen i cjenovno prihvatljiv. Vratno krilo u izvedbi Duragrain sastoji se od 42mm jakog izoliranog panela punjenog PU pjenom, izrađenog od pocinčanog čelika. Na čelik se nanosi sloj zaštitnog laka u RAL9002 nakon čega slijedi apliciranje UV stabilnog digitalnog tiska na vanjsku stranu panela. Zadnji, zaštitni sloj prozirnog laka protiv ogrebotina i utjecaja okoliša ovim vratima omogućava vrlo veliku ocjenu stabilnosti i daje prirodan i uvjerljiv izgled.

Hörmann garažna vrata
Hörmann garažna vrata

Među 24 motiva naći će se veliki izbor egzotičnog drva te izvedbe u kamenu i betonu, ali i neke vrlo neobične za garažna vrata. Dekor vrata u izvedbama nagorenog drva hrasta ili zahrđalog čelika toliko je uvjerljiv da ga jednostavno morate dotaknuti ne bi li se uvjerili u autentičnost površine.

Upravljanje bluetooth tehnologijom kao standard

Veliku pažnju posjetitelja Hörmann izložbenog prostora privukla su upravo tehnološka dostignuća na polju upravljanja i komunikacije bežičnim mrežama. Započeti ćemo sa novom generacijom Hörmann garažnih motora Promatic i Supramatic koji će biti opremljeni inovativnom tehnologijom.

Standardna opcija za sve motore generacije 4 biti će upravljanje garažnim vratima putem bluetooth veze pametnog telefona. Novo moderno kućište motora opremljeno je velikim LED svjetlom, a matična ploča standardno dolazi sa sučeljem za sustave upravljanja pametnim kućama kao što su homematic ili Apple HomeKit.

Hörmann upravljanje bluetooth tehnologijom
Hörmann upravljanje bluetooth tehnologijom

Hörmann Homee pametno upravljanje

Malena kutijica bijele boje sa logom Hormann i znakom oblačića može nagovijestiti o čemu se ovdje radi. Bok u bok sa start-upovima koji nam iz raznih dijelova svijeta donose nevjerovatna tehnološka rješenja na polju upravljanja kućanskim uređajima sada stoji i Hörmann Homee. Osnovna Hörmann kutijica ponaša se kao mozak sustava za upravljanje pametnim uređajima vaše kuće. Moći će te upravljati garažnim i dvorišnim vratima te otključavati kućna vrata, ali i pregledavati sigurnosne snimke pristupa vašoj kući. Jednostavnom nadogradnjom sa ostalim kutijicama kao što su ZigBee ili Z. Wave kit, lako dostupnim na Amazonu možete proširiti upravljanje na PhillipsHue žarulje ili Danfoss sustavom grijanja.

Hörmann Homee pametno upravljanje
Hörmann Homee pametno upravljanje

Mogućnosti su mnogobrojne, jer Hörmann Homee kutijica omogućava vremensku i astro funkciju, podatke o vremenskoj prognozi, čak i glasovne komande putem Siri, Alexa i Google aplikacija. Kompatibilna sa iOS i Android operativnim sustavima, i jednostavnom nadogradnom slaganjem jedne na drugu postavke kutijica se kopiraju i sa uređajima se upravlja kroz jednu jedinu aplikaciju.

Hörmann rješenja za turizam

Jednostavna ugradnja, još jednostavnije upravljanje i sve to bez potrebe za održavanjem. Naši mali iznajmljivači ne moraju tražiti dalje od ovoga rješenja. Hörmann LightAccess čitač kodova i aplikacija za upravljanje kontrolom pristupa biti će dostupna od 1. ožujka za testiranje na terenu. Aplikacija podržava 12 stalnih kodova za pristup te šest privremenih, koje je moguće vrlo detaljno vremenski ograničiti za korištenje. Potencijalni gost dobiti će na mail adresu jedinstveni kod koji je dovoljno približiti čitaču kako bi omogućili pristup objektu. Bez prethodne instalacije, bez gnjavaže najjednostavnije rješenje je uvijek najbolje.

Sobna vrata vrhunskog dizajna

Najnovija akvizicija Hörmann grupacije, nedavno pripojena njemačka tvornica HUGA dovodi na hrvatsko tržište kvalitetna drvena vrata vrhunskog dizajna. Posebnost ove tvornice je u vlastitim linijama za dizajniranje vrata metodom utiskivanja željenog motiva na površinu vrata, nešto slično kao grafotisak. Linija DesignLine Concepto koja je predstavljena na sajmu biti će ubrzo dostupna u izložbenom salonu u Zagrebu, ali i u salonima Hörmann ovlaštenih partnera diljem Hrvatske.

Hörmann sobna vrata vrhunskog dizajna
Hörmann sobna vrata vrhunskog dizajna

Ultramatt, Gloss, Duradecor Schiefer i Leinen površine dostupne u četiri standardne boje zadovoljiti će i najzahtjevnije klijente, a Baseline program u bijeloj i strukturi drva biti će dostupan za građevinske projekte po vrlo povoljnim cijenama. Standardna izvedba uključuje preklop i vidljive elegantne pante, dok će druga nešto skuplja biti sa vratnim krilom poravnanim sa okvirom i sakrivenim pantima.

Hörmann Hrvatska d.o.o.
Nova cesta 50, HR 10000 Zagreb
T. +385 1 3689 800
F. +385 1 3091 125
mail@hormann.hr
www.hormann.hr