Novosti GEALAN – Slavimo veliku obljetnicu!

GEALAN – Slavimo veliku obljetnicu!

Moderan dizajn GEALAN-KUBUS® - PVC stolarija
GEALAN-KUBUS®

Slavimo veliku obljetnicu! Prije točno 50 godina ekstrudirali smo svoj prvi GEALAN profil.

Kada je Adam Fickenscher 1921. godine osnovao poduzeće za preradu krzna, nije mogao ni zamisliti da će gotovo 50 godina kasnije započeti s proizvodnjom PVC profila za prozore. Theo Fickenscher, sin osnivača poduzeća, 1960-ih godina prepoznao je potencijal proizvoda iz PVC materijala. Upoznao se s kemijskom industrijom te osnovao dodatnu djelatnost – prerada PVC materijala. Ubrzo stižu prvi ekstruderi u Oberkotzau. U početku su se proizvodila crijeva za vodu,  rukohvati i užad za sušenje rublja. U drugom koraku slijedili su tvrdi PVC profili, dok konačno 1968. godine nije proizveden prvi PVC profil za prozore pod nazivom GEALAN.

GEALAN - dizajn za PVC prozore u arhitekturi
Sustav GEALAN-KUBUS® – novi dizajn za PVC prozore u arhitekturi

Tijekom sljedećih 50 godina, ne samo da se je naziv proizvoda GEALAN postao nazivom poduzeća, naši profili kontinuirano su se razvijali i optimizirali – sve do modernih visokokvalitetnih sustava današnjice. U nastavku vam želimo prikazati nekoliko preokretnih događaja iz naše 50-godišnje povijesti ekstrudiranja profila.

1968 – ekstrudiranje prvog profila za prozore
Uspješan razvoj palete proizvoda od mekog do tvrdog PVC-a svoj vrhunac je doživio je 1968. godine razvojem prvog profila za prozor. Taj događaj predstavlja temelj uspješnosti poduzeća u građevinskoj industriji PVC prozora i vrata.

Inovativna tehnologija površine – acrylcolor
Tehnologija površine acrylcolor

1980 – jedinstvena tehnologija površine – acrylcolor
Razvoj “acrylcolor-a” 1980. godine označava prekretnicu u izradi profila za prozore u boji. Proces koekstruzije neodvojivo spaja osnovno bijelo PVC tijelo i acrylstaklo (PMMA) u boji. Patentiranom tehnologijom površine acrylcolor i njegovim nepobjedivim svojstvima, GEALAN i danas zauzima nedvojbenu prednost nad konkurencijom.

1994 – Sustav profila S 3000 
1994. godine na tržište je uveden sustav S 3000 koji zahvaljujući svojim mekim konturama postavlja nove trendove u dizajnu prozorskih profila. Inovativnom tehnologijom i visokokvalitetnim sirovinama, GEALAN se razvija u pouzdano i korektno poduzeće.

GEALAN-LUMAXX
GEALAN LUMAXX

2001 – Sustav profila S 7000 IQ
Sustav sa središnjom brtvom i ugradbenom dubinom od 74 mm, S 7000 IQ, GEALAN razvija 2001. godine. Premium sustav raspolaže s detaljno razvijenom unutrašnjosti od pet komora. Sprječava stvaranje toplinskih mostova te nudi optimalnu toplinsku izolaciju.

2002 – Sustav profila S 8000 IQ
Razvojem sustava S 8000 IQ, GEALAN uvodi sustav profila s ugradbenom dubinom od 74 mm, prislonom brtvom i jednostavnom obradom. Tijekom razvoja ovog cjelovitog sustava, u središtu pozornosti bila je optimalna geometrija profila za besprijekornu i ekonomičnu obradu.

PVC-U stolarija
Foto: GEALAN S9000, PVC-U stolarija

2012 – Sustav profila S 9000 
Godine 2012., uvođenjem kombi sustava S 9000, GEALAN postavlja temelje za sustav s jedinstvenom platformom profila za izradu prozora, balkonskih i ulaznih vrata te podizno-kliznih elemenata. Kombi sustav S 9000 s ugradbenu dubinu od 82,5 mm ujedinjuje karakteristike i prednosti središnje i prislone brtve.

Arhitektura GEALAN-KUBUS® - PVC stolarija
Zahvaljujući velikoj staklenoj površini GEALAN-KUBUS® nudi više svetla

2016 – Sustav GEALAN-KUBUS®
GEALAN definira novi dizajn u arhitekturi uvođenjem sustava sa 100 mm ugradbene dubine – GEALAN-KUBUS®. Dizajnerski orijentirani sustav s većim udjelom stakla impresionira s najužim prednjim širinama profila, više svjetlosti i transparentnosti. Velike staklene površine otvaraju nove mogućnosti u arhitekturi i građevinarstvu.

2018 – GEALAN-klizni sustav
Najnovija inovacija GEALAN-a je visokokvalitetan klizni sustav s inteligentnom tehnologijom okova. Posebni rolo sustavi i izuzetna tehnologija zaključavanja osiguravaju nesmetani rad i odličnu brtvljenost elemenata.

Stigli smo u sadašnjost, ali ne i na kraj našeg razvoja. S uzbuđenjem gledamo na sljedećih 50 godina. Mnoge inovacije će uslijediti – mirovanje za nas nikad nije bila opcija. Kao naši vjerni partneri, možete računati da ćemo učiniti sve u našoj moći kako bismo i u budućnosti kontinuirano unaprjeđivali naše premium sustava.


www.gealan.de

GEALAN d.o.o. – predstavništvo za Hrvatsku
Omladinska 11, Žerjavinec 10360 Sesvete, Hrvatska
T: +385 1 2040 670
F: +385 1 2040 679
E. info@gealan.hr
W. www.gealan.hr