Energetska efikasnost U Pazinu 3. Istarski energetski dani (VIDEO)

U Pazinu 3. Istarski energetski dani (VIDEO)

Kroz stručna predavanja, okrugle stolove i prezentacije raspravljalo se o obnovljivim izvorima energije, energetskoj učinkovitosti i mogućim uštedama

ZELENO PROMIŠLJANJE DANAS ZA BOLJE I ZDRAVIJE SUTRA!

Tijekom trodnevnog održavanja na stručnim se predavanjima, okruglim stolovima i prezentacijama razgovara o obnovljivim izvorima energije, energetskoj učinkovitosti te podizanju svijesti o mogućnostima uštede. Primjere dobre prakse predstavljaju i brojni izlagači.

Pametna klupa Steora prikladna je za sve vrste prostora
Pametna klupa Steora prikladna je za sve vrste prostora

Jednostavnim dizajnom, veličinom i funkcionalnošću, pametna klupa Steora prikladna je za sve vrste prostora. Solarno napajanje omogućuje gotovo beskonačno korištenje, dok dodatna oprema i kamera klupu pretvara u sredstvo za oglašavanje. Proizvod izvoze u 32 zemlje svijeta, a u samo nekoliko godina proširili su i broj zaposlenih pa sada okupljaju 40-tak mladih stručnjaka. Pametne klupe sve su traženije i na domaćem tržištu.

U izložbenom prostoru pazinske sportske dvorane predstavljena je danas i suvremena led rasvjeta, odnosno postoji komunikacija između rasvjetnog tijela i uređaja, čime se može kontrolirati paljenje i gašenje, odnosno cjelokupnu potrošnju.

U prilog implementaciji ovih sustava idu i natječaji koji JLS-a omogućuju povoljnije financiranje. Energetski dani u Pazinu organizirani su u suradnji s Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju te uz potporu Istarske županije, Hrvatske gospodarske komore i Istarske regionalne energetske agencije.

Zelena gradnja složen je proces, koji osim uštede, promišlja i o zdravlju. U Pazinu su to pokazali izgradnjom energetskih objekata poput nove gradsko – školske sportske dvorane, ali i obnovom višestambenih zgrada, a provedba projekata energetske učinkovitosti nastavlja se u cijeloj Istri.

Energetski dani imaju za cilj informirati te podići svijest o raznim mogućnostima energetskih ušteda. Uz radionice za najmlađe, predstavljen je i crowfounding način financiranja, razgovaralo se i o prilagodbi klimatskim promjenama te provedbi energetske učinkovitosti u IŽ, a predavanje je održao i Korado Korlević.

Više donosimo u prilogu:

 

Izvor: www.tvistra.hr