Energetska efikasnost Projektiranje zgrada prema NZEB STANDARDIMA

Projektiranje zgrada prema NZEB STANDARDIMA

Projektiranje zgrada prema nZEB standardima
Projektiranje zgrada prema nZEB standardima

Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Klaster za energetsku učinkovitost i održivost u zgradarstvu – nZEB.hr u sklopu aktivnosti Stručnog usavršavanja AF-a pripremaju cjelodnevni stručni skup ‘nZEB u praksi: Projektiranje zgrada prema nZEB standardima’

Stručni skup održat će se na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, Kačićeva 26, u velikoj dvorani 81 20. veljače 2020. godine.
Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Klaster za energetsku učinkovitost i održivost u zgradarstvu – nZEB.hr nastavljaju rad na edukaciji, promicanju znanosti i inovacija te unapređenju stanja tehnike, proizvoda, materijala i usluga poveznih s energetskom učinkovitosti i održivosti u zgradarstvu.

Ciljevi Klastera nZEB.hr su povezati znanost, inovacije i gospodarstvo, odnosno sve dionike u gradnji i obnovi zgrada po kriterijima zgrada niske energetske potrošnje, zgrada gotovo nulte energije (nZEB) kao i zgrada zelene i održive gradnje. Zadatak Klastera nZEB.hr je uspostaviti bolju suradnju gospodarstva i institucija te pomoći institucijama pri izradi kriterija za projektiranje i izvedbu zgrada po kriterijima visoke učinkovitosti, kao i po kriterijima održive gradnje, te djelovati u području širenja ideja, znanja i zahtjeva za izgradnju energetski visoko učinkovitih i održivih zgrada.

Teme stručnog skupa bit će:

  • propisi, smjernice i planovi iz područja energetske učinkovitosti i održivog razvoja u zgradarstvu
  • predstavljanje Smjernica za zgrade gotovo nulte energije
  • projektiranje i izvedba novih i obnova postojećih energetski visoko učinkovitih i održivih zgrada
  • materijali, proizvodi i sustavi za energetski visokoučinkovite i održive zgrade iskustva i izvedeni primjeri energetski visoko učinkovitih i održivih zgrada.

Cijena aktivnosti: bez naplate/kotizacije, ali uz obaveznu prijavu putem www.nzeb.hr

Časopis Prozori i Vrata medijski je sponzor ovog događaja, a više informacija o skupu možete naći na stranici: www.nzeb.hr