Fasade Performanse DuPont™ Corian®

Performanse DuPont™ Corian®

DuPont™ Corian®
Foto: Santander UK, all rights reserved.

Santander UK profitirao na sofisticiranosti i performansama proizvoda DuPont™ Corian® upotrebljenog u interijeru novog sjedišta u Londonu

Kolovoz 2016 – u sklopu velikog projekta koji je trebao prikazati otvoren i lako pristupan maloprodajni ogranak banke u okviru Santander UK London predstavništva, Dupont™ Corian® High-Tech površinski elementi su odabrani da poboljšaju i naglase, kako vizualni moment, tako i da podrže funkcionalnost koja je potrebna pri radu s klijentima. Šestokatni atrij je dizajniran tako da uspostavi prirodan tijek i omogućen je lak pristup svim dijelovima objekta bez obzira na njegov gabarit uz pomoć postavljanja razina i visećih elemenata koji stavljaju naglasak na nekoliko drveća koji su posađeni u samom srcu objekta.

DuPont™ Corian®
Foto: Santander UK, all rights reserved.

Interijerska shema impresivnih glaziranih staklenih struktura je u skladu s mnogobrojnim tehničkim inovacijama koje su namijenjene poboljšanju dojma klijenata banke. Unaprijeđen elektronski bankovni sistem koji klijentima omogućuje pristup uslugama preko tablet uređaja, touchscreen-ova i specijalnog programa za pravne osobe. “Izlog” banke je proziran, uz mali broj instalacija kako bi se postigao potpun pregled interijera s vanjske strane objekta.

Naglašavajući kolornu shemu brenda, Corian® u Red Hot tonu je kombiniran s Corian® u nijansi Glacier White kako bi se formirale naizgled beskonačne i krivudave površine koje jednostavno pozivaju na dodir dok vizualno ostavljaju dojam trajne elegancije. Zbog sposobnosti i genijalnosti koju Corian® površine omogućavaju, napravljene su gravure Santander logotipa u živo crvenoj površini na centralnom dijelu servisnog stola.
Za dodatni dojam Corian® u Red Hot tonu je savijen tako da ublaži rubove pulta i ostalih ključnih elemenata dok, u isto vrijeme, naglašava cjelokupnu kolornu shemu, pružajući smjelost interijeru.

DuPont™ Corian®
Foto: Santander UK, all rights reserved.
DuPont™ Corian®
Foto: Santander UK, all rights reserved.

Izabrana kombinacija boja, sofisticiranih performansi i dokazanoj funkcionalnosti izdvaja Corian® iz gomile sličnih.

Štoviše, kompatibilnost ovih materijala s najnovijom tehnologijom je posvećena koris- nicima u skladu s okolnim površinskim instalacijama, pogotovo u slučajevima gdje se očekuje velik broj korisnika. Dalja postavka koja omogućava lagodnost prilagođavanja Corian® površina je ugodna i korištena je za oblaganje ATM jedinica koje su postavljene unutar Express bankovnih elemenata.

In-house arhitekti za ovaj projekt bili su Miguel Pérez Tallón i Rubén Sesmero Blanco. Oni objašnjavaju: “Corian® je odabran nakon dugog istraživanja koje smo proveli o velikom broju različitih materijala, a pogotovo zato što je to materijal kojim se najlakše postiže beskonačan dojam površine, koji smo željeli. Osim toga, Corian® nam je omogućio projektiranje zakrivljenih elemenata bez zahtjevnih proizvodnih procesa. Vrlo smo zadovoljni krajnjim izgledom i uspjeli smo postići pametan i profesionalan izgled u interijeru koji će poboljšati interakciju s klijentima.”

DuPont™ Corian®
Foto: Santander UK, all rights reserved.

Naravno, dizajn prostora je optimiziran u skladu s energetskim zahtjevima. Postavljeno je podno grijanje i otvori u okviru različitih zona su doprinijeli ventilaciji prostora tako da nije bilo potrebe za postavkom HVAC opreme. Sve to, kao i spušteni stropovi koji su postavljeni u zadnjem dijelu objekta, uštede otprilike 40% energije koja bi bila potrošena u suprotnom slučaju.

O DuPont™ Corian® (www.corian.co.uk) – Prvenstveno kreiran kao materijal vrhunskih performansi za izradu kuhinjskih pultova i za kupaone, DuPont™ Corian® sada je – zahvaljujući svojom unikatnom kombinacijom funkcionalnosti, raznovrsnosti i ljepotom – vodeći globalni brend u proizvodnji završnih površinskih materijala za interijer i arhitekturu. Tijekom godina DuPont je doveo DuPont™ Corian® površinski material do izuzetnog dizajna koji ima veliku primjenu. Kuhinje, kupaonice, osvjetljenje, namještaj, fasade, sjedišta, radijatori, kućna automatizacija, površine za touch kontroliranje: danas, DuPont™ Corian® se može vidjeti skoro svuda u komercijalnim, rezidencijalnim i javnim prostorima.

DuPont™ Corian®
Foto: Santander UK, all rights reserved.
DuPont™ Corian®
Foto: Santander UK, all rights reserved.

Možete saznati više i da ostanate u toku sa najnovijim informacijama DuPont™ Corian®
www.corian.co.uk
www.endlessevolution.corian.com
Facebook.com/CorianDesign
Twitter.com/CorianDesign
Youtube.com/CorianDesign
Pinterest.com/CorianDesign

DuPont je doveo svjetsku znanost i inženjerstvo na globalno tržište u obliku inovativnih proizvoda, materijala i usluga još davne 1802. godine. Tvrtka vjeruje da s komunikacijom i suradnjom s klijentima, predstavnicima vlasti, NGO i preko lidera, može pomoći ljudima svuda, smanjujući ovisnost o fosilnim gorivima, štiteći život i životnu okolinu.


www.frischeis.hr

J.u.A. Frischeis d.o.o. V. Gorica
10410 Velika Gorica
Ljudevita Posavskog 49
T. +385 1 6223 853
F. +385 1 6223 861
E. frischeis@frischeis.hr
W. www.frischeis.hr

21210 Solin
Industrijska zona Solin,
Zoranićeva 83
T. +385 21/585-890
F. +385 21/585-891
22000 Šibenik
Industrijska zona Podi
Dolačka 12
T. +385 22/467-615
F. +385 22/466-045
51223 Rijeka- Škrljevo
Industrijska zona
Kukuljanovo bb
T. +385 51/251-323
F. +385 51/503-227