Novosti HÖRMANN: 6 stvari koje trebam znati kad kupujem sobna vrata

HÖRMANN: 6 stvari koje trebam znati kad kupujem sobna vrata

Hormann sobna vrata
Hormann sobna vrata

Prilikom kupnje sobnih vrata morate donijeti neke odluke. Koji materijal odgovara mom stilu i mojim potrebama? Možda volite pratiti trendove, preferirate ili volite klasični, a možda minimalistički stil – u svakom slučaju, izbor boje sobnih vrata može reći nešto o vašem karakteru. No, prilikom kupovine sobnih vrata nije važno samo paziti na boje, izbor detalja i funkcionalnosti izuzetno je velik. Od kupca se zahtjeva da se snalazi u tome, stoga tvrtka Hörmann savjetuje na kojih 6 ključnih informacija obratiti pozornost.

Hormann, sobna vrata
Hormann, sobna vrata

1. Kvaliteta – Svi uvijek želimo najbolje, vrijednost za novac.

Obratite pažnju prilikom odabira sobnih vrata kao da odabirete doslovno ”Vrata za cijeli život”. Naime, jamstvo kvalitete jamči vašem proizvodu dugi životni vijek. Klasična ili moderna, odaberite sobna vrata koja odgovaraju vašoj osobnosti i interijeru pazeći na to da je jamstvo kvalitete što dulje, a da je proizvođač provjeren. Kod sobnih vrata njemačke kvalitete, ne možete pogriješiti.

2. Odabir odgovarajuće površine – Otpornost vaših vrata je važna.

Sobna vrata imaju posebnu ulogu pri odabiru, a većina proizvođača nude proizvod od pravog drvenog furnira, s lakiranim ili CPL slojem. Imate li djecu ili kućne ljubimce preporučuje se postavljanje izrazito robusnih Duradecor površina. Kvalitetne površine se ujedno vrlo lako čiste.
Savjet: Pitajte svog predstavnika za 4Protect na udarce otporne rubove, koji dugo vremena ostaju sigurni i neoštećeni.

3. Unutarnje vrijednosti – Bitne i neizostavne.

Odabir ispune vratnog krila ovisi o tome koliko se vrata budu često koristila i koliko mogu biti trajna. Najbolji odnos cijene i učinkovitosti dobivate s uloškom od ploče cjevaste iverice. Preporuka je na kvalitetna vratna krila od pune iverice kao i povoljnu cjevastu ivericu i ispune od kartonskih saća.

Hormann, sobna vrata
Hormann, sobna vrata, crna

4. Oblik vratnog krila – Koju izvedbu vratnog krila biram?

Možete odabrati između vratnog krila s preklopom i vratnog krila koje se zatvara u ravnini sa štokom. S preklopom znači da rub vratnog krila u zatvorenom stanju malo naliježe na dovratnik, dok u ravnini znači da vratno krilo u zatvorenom stanju čini ravnomjernu površinu s dovratnikom.

5. Vrste okova – Ručke vrata, rozete i okovi.

Kod ovih komponenti također Vam je dostupan širok odabir i izbor koji možete prilagoditi vlastitim potrebama. Garniture kvaka i ručke sastavljene su od ručke i rozete. Kvake i brave dostupne su u različitim oblicima i izvedbama od plemenitog čelika, a osim što je kupcu važna kvaliteta i izdržljivost, izbor možete uskladiti prema svojim željama.

6. Dovratnik vrata – Čelični ili drveni?

Optički ne možete razlikovati čelični VarioFix dovratnik od drveta. Neovisno kakva vrata želite, birajte sobna vrata s okvirom ili dovratnikom u kvadratnoj ili obloj izvedbi. Imate li djecu preporučamo kombinirati sobna vrata s dovratnikom od čelika jer su izrazito robusna i izdržljiva na razne udarce kao što su „sudari“ s bobby vozilom, usisavačem ili sa sanducima za piće.