Novosti GREEN TALKS: “Održiva gradnja & nZEB”

GREEN TALKS: “Održiva gradnja & nZEB”

GREEN TALKS SPLIT:
GREEN TALKS SPLIT: "Održiva gradnja i nZEB"

Hrvatski savjet za zelenu gradnju u suradnji sa svojim članovima i partnerima već 10 godina aktivno promiče održivu gradnju u Hrvatskoj. Konačno, jedan dio onoga što promičemo zakonski je reguliran kroz nZEB – Zgrade gotovo nulte potrošnje energije.

Programi energetske obnove zgrada (komercijalnih, javnih te višestambenih) i obiteljskih kuća u posljednje 3 godine nose više od 60% ukupno ostvarenih ušteda energije kojima Republika Hrvatska ostvaruje ciljeve energetske učinkovitosti za 2020. godinu.

Dodatno, posebna pozornost biti će posvećena i predavanju vezanom uz BIM. BIM je skraćenica od Building Information Modeling, a odnosi se na metodologiju koja se oslanja na inteligentan, podacima bogat model kao temelj za projektiranje, simulaciju i suradnju kroz sve faze projekta.

Također, biti će predstavljene i aktivnosti projekta FEEDSCHOOLS. Cilj projekta FEEDSCHOOLS (Financing Environment and Energy Efficiency development in Schools) je olakšati provedbu Direktive o energetskoj učinkovitosti koja stvara uvjete kako bi više općina, financijskih institucija i konzultanata razvili projekte sveobuhvatne obnove škola u nadolazećim godinama.

GREEN TALKS je BESPLATAN za sve sudionike uz ispunjenu PRIJAVNICU.

Posebno ističemo podrške institucija: Splitsko-dalmatinska županija, Grad Split, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja RH, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH, Sveučilište u Splitu Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, Hrvatska udruga energetskih certifikatora, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Split, Društvo arhitekata Splita, Udruga građevinskih inženjera Split, Zavod za prostorno uređenje Splitsko-dalmatinske županije, Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama te Hrvatska komora arhitekata.

Poduzeća koja sudjeluju na GREEN TALKS-u sa edukativnim i promotivnim prezentacijama su: Velux Hrvatska d.o.o., Fibran d.o.o., Gealan d.o.o., Mapei Croatia d.o.o., Ytong porobeton d.o.o., Hansgrohe d.o.o., Daikin Hrvatska d.o.o. te Baldinistudio d.o.o.