Novosti GREEN TALKS: “Održiva gradnja & nZEB”

GREEN TALKS: “Održiva gradnja & nZEB”

GREEN TALKS SPLIT:
GREEN TALKS SPLIT: "Održiva gradnja i nZEB"

Hrvatski savjet za zelenu gradnju u suradnji sa svojim članovima i partnerima već 10 godina aktivno promiče održivu gradnju u Hrvatskoj. Konačno, jedan dio onoga što promičemo zakonski je reguliran kroz nZEB – Zgrade gotovo nulte potrošnje energije.

Programi energetske obnove zgrada (komercijalnih, javnih te višestambenih) i obiteljskih kuća u posljednje 3 godine nose više od 60% ukupno ostvarenih ušteda energije kojima Republika Hrvatska ostvaruje ciljeve energetske učinkovitosti za 2020. godinu.

Dodatno, posebna pozornost biti će posvećena i predavanju vezanom uz BIM. BIM je skraćenica od Building Information Modeling, a odnosi se na metodologiju koja se oslanja na inteligentan, podacima bogat model kao temelj za projektiranje, simulaciju i suradnju kroz sve faze projekta.

Također, biti će predstavljene i aktivnosti projekta FEEDSCHOOLS. Cilj projekta FEEDSCHOOLS (Financing Environment and Energy Efficiency development in Schools) je olakšati provedbu Direktive o energetskoj učinkovitosti koja stvara uvjete kako bi više općina, financijskih institucija i konzultanata razvili projekte sveobuhvatne obnove škola u nadolazećim godinama.

GREEN TALKS je BESPLATAN za sve sudionike uz ispunjenu PRIJAVNICU.

Posebno ističemo podrške institucija: Splitsko-dalmatinska županija, Grad Split, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja RH, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH, Sveučilište u Splitu Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, Hrvatska udruga energetskih certifikatora, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Split, Društvo arhitekata Splita, Udruga građevinskih inženjera Split, Zavod za prostorno uređenje Splitsko-dalmatinske županije, Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama te Hrvatska komora arhitekata.

Poduzeća koja sudjeluju na GREEN TALKS-u sa edukativnim i promotivnim prezentacijama su: Velux Hrvatska d.o.o., Fibran d.o.o., Gealan d.o.o., Mapei Croatia d.o.o., Ytong porobeton d.o.o., Hansgrohe d.o.o., Daikin Hrvatska d.o.o. te Baldinistudio d.o.o.

Hrvatski savjet za zelenu gradnju logo

Hrvatski savjet za zelenu gradnju
Ul. grada Vukovara 274, 10000 Zagreb
T. +385 1 4886 296
F. +385 1 4886 297
info@gbccroatia.org
www.gbccroatia.org