Novosti GREEN TALKS KOPRIVNICA: „Održiva gradnja & nZEB“

GREEN TALKS KOPRIVNICA: „Održiva gradnja & nZEB“

GREEN TALKS KOPRIVNICA:
GREEN TALKS KOPRIVNICA: "Održiva gradnja & nZEB"

Pozivamo Vas da se pridružite GREEN TALKS SIMPOZIJU koji se održava u okviru Energetskog tjedna grada Koprivnice, 24. listopada 2019. u KOPRIVNICI, od 10.00 do 14.00 sati, na lokaciji HGK – Županijska komora Koprivnica, Frankopanska 3, 48000 Koprivnica, u suradnji s REA Sjever.

NA GREEN TALKS saznajte:

  1. Što je nZEB, kada počinje obveza primjene nZEB standarda, kako projektirati i izvoditi nZEB projekte?
  2. Energetske obnove zgrada, financiranje i provedba?
  3. Koji su primjeri rješenja i tehnologija za primjenu u nZEB i energetskim obnovama?
  4. Kako do nZEB-a uz PPI?
  5. Socijalno stanovanje uz poveznicu na nZEB

GREEN TALKS je BESPLATAN za sve sudionike uz ispunjenu PRIJAVNICU.

Hrvatski savjet za zelenu gradnju u suradnji sa svojim članovima i partnerima već 10 godina aktivno promiče održivu gradnju u Hrvatskoj. Konačno, jedan dio onoga što promičemo zakonski je reguliran kroz nZEB – Zgrade gotovo nulte potrošnje energije.

Programi energetske obnove zgrada (komercijalnih, javnih te višestambenih) i obiteljskih kuća u posljednje 3 godine nose više od 60% ukupno ostvarenih ušteda energije kojima Republika Hrvatska ostvaruje ciljeve energetske učinkovitosti za 2020. godinu.

Teme koje će biti obuhvaćene, osim pojašnjenja pojma i kriterija nZEB-a, su: mogućnosti financiranja energetske obnove iz EU fondova, odrađeni i planirani projekti energetske obnove, mogućnosti poboljšanja i barijere s kojima se susrećemo.

Dodatno, posebna pozornost biti će posvećena i predavanjima izvrsnih stručnjaka iz područja socijalnog stanovanja i zelene javne nabave.

GREEN TALKS je NAMIJENJEN većinom za ARHITEKTE, PROJEKTANTE i INŽENJERE GRAĐEVINARSTVA, STROJARSTVA I ELEKTROTEHNIKE, STRUČNJACIMA IZ PODRUČJA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI te ostalu zainteresiranu javnost i građanstvo.

GREEN TALKS najraširenija su edukativna događanja Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju s temom održive gradnje. To su besplatne edukacije namijenjene širokoj stručnoj javnosti: inženjerima građevine, geodezije, strojarstva, elektrotehnike, arhitekture, krajobrazne arhitekture, ekonomistima, predstavnicima javnog sektora, kao i svima zainteresiranim dionicima koji u svom poslovanju trebaju koristiti adekvatna znanja o zelenoj gradnji.

Svrha GREEN TALKS je educirati i informirati opću i stručnu javnost o zelenoj gradnji, energetskoj učinkovitosti i održivom razvoju, njenim principima kao i mogućnostima uštede, očuvanja okoliša, upravljanja prirodnim resursima poput vode, šuma, obnovljivih izvora energije i slično, a sve u svrhu implementacije istih na buduće projekte. Do sada je održan 31 GREEN TALKS, u gradovima širom Hrvatske.

Hrvatski savjet za zelenu gradnju logo

Hrvatski savjet za zelenu gradnju
Ul. grada Vukovara 274, 10000 Zagreb
T. +385 1 4886 296
F. +385 1 4886 297
info@gbccroatia.org
www.gbccroatia.org