Energetska efikasnost GREEN TALKS, besplatna edukacija, počinje 16. svibnja u Zagrebu

GREEN TALKS, besplatna edukacija, počinje 16. svibnja u Zagrebu

Green Talks, Zagreb
Green Talks, Zagreb

Simpozij o zelenoj gradnji – GREEN TALKS – pod nazivom: “nZEB & BIM – kako do održive gradnje?”, u organizaciji Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju i Građevinskog fakulteta, održat će se 16.05.2019. u Zagrebu, od 08.45 do 15.30 sati, u Zagrebačkom inovacijskom centru – ZICER, Zagrebački velesajam, Paviljon 12, 1. kat

GREEN TALKS
GREEN TALKS su besplatne edukacije namijenjene širokoj stručnoj javnosti

NA GREEN TALKS saznajte:

Što je nZEB, kada počinje obveza primjene nZEB standarda, kako projektirati i izvoditi nZEB projekte?; Energetske obnove zgrada, financiranje i provedba?; Koji su primjeri rješenja i tehnologija za primjenu u nZEB i energetskim obnovama?; Korištenje BIM-a za energetsku učinkovitost i kritički osvrt na BIM koji predstavlja promjenu paradigme projektiranja i izvođenja (zapravo cijelog procesa građenja) pa zbog toga treba promijeniti dosadašnji način razmišljanja o građenju.

GREEN TALKS će odgovoriti na sljedeća pitanja:

Znamo li graditi zgrade gotovo nulte energije (nZEB) te koristimo li sve što nam je dostupno kako bismo poboljšali kvalitetu projekata te olakšali radne procese?

Hrvatski savjet za zelenu gradnju u suradnji sa svojim članovima i partnerima već 10 godina aktivno promiče održivu gradnju u Hrvatskoj. Konačno, jedan dio onoga što promičemo zakonski je reguliran kroz nZEB – Zgrade gotovo nulte potrošnje energije.
Programi energetske obnove zgrada (komercijalnih, javnih te višestambenih) i obiteljskih kuća u posljednje 3 godine nose više od 60% ukupno ostvarenih ušteda energije kojima Republika Hrvatska ostvaruje ciljeve energetske učinkovitosti za 2020. godinu.

Posebno ističemo podrške institucija: Grad Zagreb, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja RH, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH, Hrvatska udruga energetskih certifikatora, Hrvatska gospodarska komora, Društvo arhitekata Zagreb, Hrvatska komora inženjera građevinarstva, te Hrvatska komora arhitekata.

Članovi udruge HSZG pridružiti će se GREEN TALKS programu sa edukativnim prezentacijama, a radi se o sljedećim poduzećima: Gealan d.o.o., Daikin Hrvatska d.o.o., Fibran d.o.o., Velux Hrvatska d.o.o., Mapei Croatia d.o.o.. te Hansgrohe d.o.o.

GREEN TALKS su besplatne edukacije namijenjene širokoj stručnoj javnosti: inženjerima građevine, geodezije, strojarstva, elektrotehnike, arhitektima, krajobraznim arhitektima, ekonomistima kao i svima zainteresiranima koji u svom poslovanju trebaju koristiti adekvatna znanja o zelenoj gradnji. S obzirom na prikupljene prijave, očekujemo 150 sudionika na samom GREEN TALKS.

Hrvatski savjet za zelenu gradnju logo

Hrvatski savjet za zelenu gradnju
Ul. grada Vukovara 274, 10000 Zagreb
T. +385 1 4886 296
F. +385 1 4886 297
info@gbccroatia.org
www.gbccroatia.org