Energetska efikasnost GEALAN STV – Proizvodnja sa suhim ljepljenjem

GEALAN STV – Proizvodnja sa suhim ljepljenjem

Foto: Gealan

STV®: Jednostavno praktično

 STV®: Jednostavno praktičnoSTV – Statische-Trocken-Verglasung GEALAN STV® sustav je za suho ljepljenje stakla i preklopa krila. Nudi mnogbrojne prednosti naspram dosadašnjeg mokrog ljepljenja te pruža jednostavnu obradu. STV® je sustav koji stvarno funkcionira.

Princip sustava sa samoljepljivom trakom

Foto: Gealan
Foto: Gealan

GEALAN je razvio sustav ljepljenja STV® (sustav sa samoljepljivom trakom) koji ljepi staklo i profil krila s posebno razvijenom ljepljivom trakom za prozore uz zadržavanje uobičajenog postupka ostakljivanja. Ljepljenjem stakla s profilom krila poboljšava se črstoća te cijeli sustav postaje stabilniji. Na taj način se standardni elementi mogu izrađivati u potpunosti bez čeličnog ojačanja, dok se kombinacijom čeličnih ojačanja i GEALAN STV® proizvode izuzetno stabilni elementi. Dodatno je moguće u području posebne proizvodnje poboljšati čvrstoću prozorskih lukova i prozora s nagibom.

GEALAN STV® proizvođačima prozora nudi usavršen sustav za učinkovitu i ekonomičnu proizvodnju prozora.

PROIZVODNI PROCES UVJERAVA

Proizvodnja prozora uz STV®

Pri ostakljivanju s tekućim ljepljivom potrebne su velike investicije u nove strojeve. Kod sustava sa samoljepljivom trakom STV® to nije slučaj.

Profili se dostavljaju s već integriranom trakom spremni za proizvodnju. Pogledajte u priloženom videu kako izgleda proizvodnja sa STV®-om.

Jednostavna izmjena stakla

Izmjena stakla koja su fiksirana STV® tehnikom vrlo je jednostavna i brza bez potrebnih dodatnih znanja i materijala. U nekoliko koraka izmijeniti ćete uništeno staklo.

PREDNOSTI ZA PROIZVOĐAČE STOLARIJE

Iskoristiti prednosti sustava

RAL certificiranoSve komponente STV® sustava testirana su i certificirana prema RAL pravilima za ljepljenje u građevini te su na najnovijem stanju tehnike. Dobiveni rezultati u skladu su s dosadašnjim rezultatima GEALAN sustava profila.

Bez dodatnih investicija
Korištenjem sustava sa samoljepljivom trakom STV® nema potrebe za investicije u nove strojeve. Profili se dostavljaju s već integriranom trakom i spremni su za proizvodnju.

Uobičajen proces proizvodnje
Proces obrade profila ostaje nepromjenjen. Rezanje, varenje, čišćenje i ostakljivanje se uz minimalne prilagodbe za STV® tehniku mogu provoditi kao i do sada.

Bolja statika
Kombiniranjem STV® tehnike i standardnog čeličnog ojačanja omogućuje izradu večih dimenzija elemenata. U području posebne proizvodnje tako je isto moguće osigurati bolju stabilnost elemenata.

Odlična toplinska izolacija
Kod proizvodnje normalnih veličina elemenata u bijeloj boji (prozor 1,50 x 1,50 m i balkonska vrata 1,10 x 2,30 m) uz korištenje STV® tehnike moguća je izrada elemenata bez čeličnog ojačanja. Time se poboljšava Uf-vrijednost (za do 0,2 W/(m²K) ovisno o kombinaciji profila).

Bolja protuprovalna zaštita
Ljepljenjem stakla i prozora povećava se protuprovalna zaštita. Odvajanje elemenata time se dodatno otežava.

Pruža mogućnost uštede
Dugotrajni proces prilagodbe i podešavanja prozora može se svesti na minimum. Također se montaža olakšava zahvaljujući manjoj težini elemenata.

Gealan

GEALAN d.o.o. – predstavništvo za Hrvatsku
Omladinska 11, Žerjavinec 10360 Sesvete, Hrvatska
T: +385 1 2040 670
F: +385 1 2040 679
E. info@gealan.hr
W. www.gealan.hr