Arhitektura DowDuPont Corian® predstavlja – Luksuzna kuća za odmor

DowDuPont Corian® predstavlja – Luksuzna kuća za odmor

Corian® Colors: Lava Rock, Deep Night Sky, Glacier White, Glacier Ice - Photography: Fred McKie
Corian® Colors: Lava Rock, Deep Night Sky, Glacier White, Glacier Ice - Photography: Fred McKie

Ovaj projekt ima prizvuk hotela sa sedam zvijezdica dok u isto vrijeme kombinira toplinu i organski utisak prirode. Pokupio je sve Queensland HIA Bathroom i Kitchen nagrade, ali moguće je da ima još nešto što niste znali o ovoj prelijepoj i luksuznoj kući za odmor – Corian® Solid materijal je zaslužan za kreiranje konačnog izgleda.

Kako bi postigao ovakav izgled, dizajner Mark Gaseca, kombinirao je različite obrade Corian® Solid panela: pločasti mramor, stijena, Hosowari obloga, mesing i bronzu uz glamurozne obrade kao što je to Tuscan amber ogledalo.

Corian® Colors: Lava Rock, Deep Night Sky, Glacier White, Glacier Ice - Photography: Fred McKie
Corian® Colors: Lava Rock, Deep Night Sky, Glacier White, Glacier Ice – Photography: Fred McKie

Pored svog glatkog i besprijekornog izgleda, Corian® Lava Rock Shower Walls perfektno se uklapaju u ovaj miks materijala i omogućili su dizajneru da postigne željeni izgled. Hladan u svojoj sofisticiranosti i smiren u svojoj privlačnosti Corian® Shower Walls su topli i senzualni na dodir i sve to bez fugi. Lak za čišćenje i održavanje omogućava postizanje visokog nivoa higijene što ga čini idealnim materijalom za hotele. Sa superiornim kvalitetom i personaliziranim dizajnom, Corian® Shower Walls je u skladu sa velikim brojem kako stilskih tako i zahtjeva funkcionalnosti.

Corian® Colors: Lava Rock, Deep Night Sky, Glacier White, Glacier Ice - Photography: Fred McKie
Corian® Colors: Lava Rock, Deep Night Sky, Glacier White, Glacier Ice – Photography: Fred McKie

Glacier White površina je finiširana sa Axolori patinated Bronze-om u vidu termoformiranih ručki koje su obrađene u čitavoj kući i koje postižu, zajedno sa ostalim elementima, besprekoran utisak.

Napomena – Sve tapete i boje je dizajnirao Mark specijalno za upotrebu u ovom projektu, a proizveo ih je Hans Grohe u Njemačkoj. Čak, svi elementi od metala u ovom projektu su bojani po zahtjevu projekta – nigdje ne možete vidjeti srebrnu.

O Corian® (www.corian.co.uk)

Prvo je kreirao materijale za upotrebu u kuhinjama i kupaonicama visokih performansi, Corian® je sada – zahvaljujući svojoj unikatnoj kombinaciji funkcionalnosti, različitosti i ljepoti – vodeći brend u kreiranju površinskih rješenja za interijer i eksterijer.

Tijekom godina DuPont je osnovao Corian® materijal kao izuzetno dizajnersko sredstvo za bilo koju primijenu. Kuhinje, kupaonice, osvjetljenje, namještaj, fasade, sjedalice, radijatori, automatizacija kao i površine za upravljanje: danas, Corian® se može pronaći skoro svuda u komercijalnom i rezidencijalnom prostoru i javnim prostorima široke namjene. Corian® je proizvod kompanije DowDuPont.

O DuPont sigurnosti i konstrukciji

Sektor sigurnosti i konstrukcije, dio DowDuPont specijalnog odjela je globalni lider proizvoda i rješenja koja štite ono što je zaista važno – ljude, strukturu i okolinu – i omogućava svojim kupcima pobjedu kroz svoje unikatne sposobnosti, na globalnom nivou i sa iskonskim brandovima koji uklučuju Corian®, Kevlar®, Nomex®, Tyvek®, Styrofoam™ i Filmtec®.

Za više informacija o DuPont Protection rješenjima, posjetite www.dupont.com/corporate-functions

Više o DuPont™ Corian®
www.corian.com
Facebook.com/CorianDesign
Twitter.com/CorianDesign
Youtube.com/CorianDesign
Pinterest.com/CorianDesign

O DowDuPont specijalnom odjelu

DowDuPont specijalni proizvodi, odjel DowDuPont (NYSE: DWDP) je globalni inovacijski lider sa materijalima zasnovanim na tehnologiji, sastojcima i rješenjima koji pomažu industriji i svakodnevnom životu. Naši zaposlenici primjenjuju različite naučne principe i ekspertizu kako bi pomogli korisnicima unaprijediti svoje poslovanje i ostvare svoje najbolje ideje i inovacije na tržištu elektronike, transporta, građevinarstva, zdravstvenom sektoru i prehrambenoj industriji. DowDuPont namjerava razdvojiti Poseban odjel u nezavisnu, javnu tvrtku. Više informacija možete pronaći na linku www.dow-dupont.com


www.frischeis.hr

J.u.A. Frischeis d.o.o. V. Gorica
10410 Velika Gorica
Ljudevita Posavskog 49
T. +385 1 6223 853
F. +385 1 6223 861
E. frischeis@frischeis.hr
W. www.frischeis.hr

21210 Solin
Industrijska zona Solin,
Zoranićeva 83
T. +385 21/585-890
F. +385 21/585-891
22000 Šibenik
Industrijska zona Podi
Dolačka 12
T. +385 22/467-615
F. +385 22/466-045
51223 Rijeka- Škrljevo
Industrijska zona
Kukuljanovo bb
T. +385 51/251-323
F. +385 51/503-227