PVC Stolarija Deceuninck predstavlja prvu univerzalnu platformu za profile prozora i vrata iCOR

Deceuninck predstavlja prvu univerzalnu platformu za profile prozora i vrata iCOR

S predstavljanjem sustava iCOR stiže i promjena naziva sustava „Elegante“ u „Elegant“
S predstavljanjem sustava iCOR stiže i promjena naziva sustava „Elegante“ u „Elegant“

Sa svojim sustavom iCOR poduzeće Deceuninck predstavlja svjetski novitet, prvu univerzalno primjenjivu platformu pomoću koje je moguće kombinirati prozorske profile za krila i okvire najrazličitijih stilova i tehnologija

iCOR je prva univerzalno primjenjiva jezgra za sve profile

iCOR je prva platforma na svijetu s kojom se mogu kombinirati sve vrste profila za najrazličitije izvedbe krila i okvira. Bez obzira na to radi li se o elegantnom ili minimalističkom dizajnu, prozorima s okvirom i krilom u istoj ravnini ili prozorima s okvirom i krilom u zamaknutim ravninama, ojačanju od staklenih vlakana, dodatnoj pjenastoj izolaciji, novogradnji ili sanaciji, zahvaljujući svom rafiniranom dizajnu jezgra iCOR lako se može kombinirati s bilo kojom serijom krila. Također je moguće vrlo jednostavno zamijeniti vrste profila različitih dubina ugradnje. Time Deceuninck ostvaruje novu i učinkovitiju strukturu proizvoda.

Elegante PVC profil tvrtka Deceuninck
Elegante PVC profil tvrtka Deceuninck

Ušteda vremena i veća fleksibilnost u proizvodnji očite su prednosti novog sustava. Tu je i uvelike smanjena kompleksnost, koja također može dovesti do smanjenja vremena skladištenja. iCOR omogućuje Deceuninckovim kupcima dosad neviđenu mogućnost zamjene raznovrsnih izvedbi profila – uz istovremeno izvrsna tehnička svojstva prozorskih sustava. Kupac može ovisno o zahtjevima odabrati željenu kombinaciju profila.
Uspješna primjena iCOR-a u sustavu Elegant

Platforma iCOR najprije se primjenjivala kao osnova za prozorski sustav profila Elegante. S obzirom na to da je Inoutic u međuvremenu postao dio globalne marke Deceuninck i da se sustav uvodi u cijeloj Europi, postojeće ime u svim se zemljama mijenja u „Elegant“.

Sustav Elegant kombinira toplinsku izolaciju s uskim dizajnom. S vanjskim rubom profila od samo 9 mm Elegant je najuži PVC profil na tržištu. Zahvaljujući jezgri iCOR ubuduće će biti moguća upotreba profila ojačanih staklenim vlaknima, koji se bez primjene čelika odlikuju još boljom toplinskom izolacijom, jedinstvenom stabilnošću i još užim vanjskim rubom profila od tek 6 mm.

S predstavljanjem sustava iCOR stiže i promjena naziva sustava „Elegante“ u „Elegant“. Ovaj najnoviji sustav profila iz Deceunincka već primjenjuje jezgru iCOR. Zahvaljujući svojim izuzetno uskim profilima sustav je dobio nagradu za dizajn Red Dot Award 2019 u kategoriji „Dizajn proizvoda“.

Deceuninck prozorski sustav PVC profila Elegant
Deceuninck prozorski sustav PVC profila Elegant

Nova generacija PVC prozorskih profila donosi uštedu i u zimskim mjesecima

Energija je skup proizvod. Stoga je poželjno da prozori pridonose uštedi energije. Poznato je da u hladnim godišnjim dobima dolazi do hladnog strujanja zraka u neposrednoj blizini prozora. Iz tog se razloga pojačava grijanje više nego što je potrebno. Bitno je u svom domu imati sustav prozora koji pruža vrhunsku toplinsku izolaciju, ali istovremeno i dašak elegancije koja će oplemeniti prostor.

Sve to čini prozorski sustav PVC profila Elegant koji impresionira svojim tehničkim karakteristikama u svakom smislu. Sustav Elegant pokazuje vrhunske vrijednosti izolacije – kako toplinske tako i zvučne. Ove godine je Deceuninckova najnovija platforma prozorskog profila okrunjena dvjema važnim nagradama za dizajn. Elegant se, osim izvrsnim karakteristikama i održivošću, odlikuje svojim izgledom.

Stoga mu je dodijeljena nagrada „German Design Award 2019“ u kategoriji „Special Mention“, odajući time priznanje izvrsnom dizajnu ovog prozorskog sustava profila. Sustav Elegante također je dobio nagradu „Red Dot Design Award“ kao pobjednik u kategoriji „Dizajn proizvoda“ što je još jedno priznanje za visoku kvalitetu dizajna.

Ističe se i po pitanju specijalne tehnologije lijepljenja kao i u pogledu sigurnosti – u području protuprovalne zaštite sustav postiže klasu otpornosti RC2 koju policija preporučuje kao standard za prozore. Uz bogati asortiman PVC prozora i vrata, Deceuninck i u drugim segmentima doma stvara lijepa i održiva rješenja.

Deceuninck među prvima prepoznao važnost cirkularne ekonomije

Ova belgijska grupacija jedno je od prvih poduzeća koje je dobilo certifikat EuCertPlast, kao i oznaku VinylPlus za održive proizvode i proizvodne procese. Deceuninck grupa jedna je od prvih potpisnika Povelje o održivom poduzetništvu Zapadne Flandrije, inicijative čiji su ciljevi promicanje održivih poslovnih praksi i ostvarenje napretka na ekološkoj, ekonomskoj i društvenoj razini.

Deceuninck proizvodi visokokvalitetne profile od materijala koji se u potpunosti mogu reciklirati. Početkom 2019. godine otvorili su postrojenje za recikliranje i izradu kompozitnih materijala koje godišnje reciklira do 45.000 tona PVC-a, pa na taj način smanjuju emisiju CO2 za oko 90.000 tona.

Najnovijom tehnologijom se u postupku recikliranja svi zagađivači uklanjaju
Najnovijom tehnologijom se u postupku recikliranja svi zagađivači uklanjaju

Reciklirani PVC koristi se za proizvodnju novih profila, a na taj način dobivena sirovina može se ponovno koristiti sedam puta. Osim što se na taj način doprinosi zaštiti okoliša, kvalitetno proizvedeni i dizajnirani profili čuvaju naš planet, ali donose uštedu tako što se u zimskim mjesecima manje troši na grijanje. U konačnici će postrojenje za recikliranje poduzeća Deceuninck na godišnjoj osnovi od deponija ili spalionice poštedjeti više od 2 milijuna prozora.

No da su usmjereni na čitav svijet dokazuje činjenica da su predstavnici Deceunincka u Hrvatskoj 2019. godine potpisali Povelju o suradnji u cilju dekarbonizacije zgrada do 2050. godine i time postali jedni od partnera i aktivnih sudionika te inicijative. Neprestanim ulaganjem u alate za povećanje udjela recikliranih materijala kompanija štedi 90 posto energije u ponovnoj proizvodnji sirovina.

Ovim ulaganjem poduzeće Deceuninck potvrđuje svoje uvjerenje da je PVC održiv i za budućnost siguran materijal za građevinsku industriju. Zahvaljujući niskoj toplinskoj provodljivosti PVC prozorski profili imaju trostruko učinkovitiju toplinsku izolaciju od aluminijskih profila.

Deceuninckov visok stupanj ekološke osviještenosti

Najnovijom tehnologijom se u postupku recikliranja svi zagađivači uklanjaju, melju i sortiraju po boji. Nakon granulacije reciklirani materijal, koji je savršena alternativa neobrađenom materijalu, upotrebljava se za ekstruziju novih PVC prozorskih profila.
Zahvaljujući dugotrajnosti korištenja, a to je 50 godina i više, visokom stupnju energetske učinkovitosti i stopostotnom recikliranju, PVC prozori prednjače u analizama eko bilance i ekološke učinkovitosti. PVC prozori pokazuju visok stupanj ekološke osviještenosti i dugoročnu održivost razvoja proizvoda.

PVC stolarija Deceuninck Elegante
Deceuninck – PVC prozorski profil sa samo 9 mm širokim vanjskim rubom

U usporedbi s drugim prozorima, PVC prozori postižu najbolje vrijednosti u smislu potrošnje energije i emisije CO2. Podaci istraživanja Politehničkog studija u Barceloni 2005. godine pokazali su da PVC prozori s dvostrukim ostakljenjem i udjelom reciklata od 30 % imaju najnižu potrošnju energije i uzrokuju najnižu emisiju CO2.

Nakon toga slijede PVC prozori bez udjela reciklata te drveni prozori – obje vrste u izvedbi dvostrukog ostakljenja.

S druge strane, aluminijski prozori bez toplinskog odvajanja, točnije, termičkog mosta pokazali su rezultate koji su daleko od idealnih. Studija je uzela u obzir proces proizvodnje, vijek trajanja, recikliranje kao i odlaganje otpada.

U svim zemljama u kojima posluju, kompanija redovito organizira i sudjeluje na seminarima i pruža svojim partnerima kontinuiranu tehničku podršku te aktivno radi na edukaciji svih djelatnika.

Deceuninck – za One Europe

Deceuninck, vodeći na tržištu PVC profila u zapadnoj Europi, dugo je poslovao u srednjoj i istočnoj Europi pod imenom marke Inoutic. S projektom „One Europe“ Deceuninck grupa od početka 2019. godine provodi strategiju standardizacije svojih marki Inoutic i Deceuninck te sada djeluje pod globalnom markom Deceuninck.

Cilj ove strateške odluke je stvoriti još jači globalni brend s još čvršćom pozicijom vodećeg poduzeća u Europi i na svim tržištima diljem svijeta.

PVC stolarija Deceuninck Elegant
Deceuninck – Sa sustavom Elegant započinje nova generacija prozorskih profila

Ova strateška odluka pokrenula je proces rebrandinga u svim zemljama u kojima je marka Inoutic prethodno bila aktivna. To ujedno pruža savršenu priliku za standardizaciju, a time i za pojednostavljenje različitih sustava i njihovog specifičnog pribora.

Prednosti za Deceuninckove kupce bit će kraće vrijeme skladištenja, brža proizvodnja i veće mogućnosti prodaje. Deceuninck je jedan od većih globalnih igrača za proizvodnju PVC profila za prozore i ostala građevinska rješenja. Želja cijele Deceuninck grupe jest raditi što ekološki prihvatljivije. S prodajnim lancima u više od 90 zemalja i uz više od 3700 zaposlenih, Deceuninck redovito opskrbljuje preko 4000 kupaca diljem svijeta stoga ne čudi da se njihova filozofija temelji na preuzimanju odgovornosti, kako za druge ljude tako i za okoliš. Promocija ekološki održivog poslovanja uz reciklažne pogone i inovativna zelena rješenja bit će i dio brendinga ove tvrtke na svjetskom tržištu.

Deceuninck logo

Inoutic d.o.o.
Industrijska ulica 3,
10370 Dugo Selo, Hrvatska
T. +385 1 2781 350
F. +385 1 2781 351
info@deceuninck.hr
www.deceuninck.hr