Energetska efikasnost 12. DANI PASIVNE KUĆE U HRVATSKOJ

12. DANI PASIVNE KUĆE U HRVATSKOJ

12. dani pasivne kuće u Hrvatskoj
12. dani pasivne kuće u Hrvatskoj

Obavještavamo Vas o održavanju trodnevnog međunarodnog skupa s izložbom i stručnim obilascima. Dvanaestu godinu zaredom ćemo govoriti o najnaprednijoj energetski visoko učinkovitoj arhitekturi i gradnji energetskog standarda pasivne kuće, odnosno energetskog razreda A+ novogradnje i obnove do „faktora 10“. Skup se organizira pod najvišim pokroviteljstvima u suradnji s vodedim institucijama i stručnim udrugama.

12. Dani pasivne kuće u Hrvatskoj su ishodište stručno utemeljenih spoznaja i ostvarenih najboljih praksi novih i obnovljenih zgrada u Hrvatskoj i inozemstvu, usklađenih s definicijama novih tipova pasivnih kuća plus i premium, njihovoj certifikaciji i odnosu prema definiciji energetski gotovo nulte gradnje. Prikazat de se funkcionalno različiti projekti i ostvarenja, promovirat de se novi građevinski materijali i instalacijski sustavi te oprema visoke energetske učinkovitosti. Trajne su i teme zakonskog okvira RH i EU te modeli investiranja uključujući poticaje i potpore. Izvorna iskustva planiranja, projektiranja i ostvarenja u Hrvatskoj prikazujemo i komentiramo iz regionalnalnih centara.

Pozivamo stručnjake, nastavnike, studente i učenike, projektante, izvođače, proizvođače, izlagače, investitore, banke, predstavnike gradova, županija, lokalne uprave, fondova, udruge i institucije te sve zainteresirane građane na aktivno sudjelovanje, kako bi i 12. Dani pasivne kude postigli visoku razinu razmjene i stjecanja novih znanja uz kolegijalno druženje.

Arhitektonski fakultet, Sveučilište u Zagrebu