Novosti Tehnološki centar na putu digitalizacije

Tehnološki centar na putu digitalizacije

Tehnološki centar na putu digitalizacije
Foto: Slika: od lijeva: GEALAN direktor Tino Albert, predsjednik uprave Veka AG Andreas Hartleif, GEALAN direktor Ivica Maurovic i župan Oliver Bär

Od početka kolovoza u Oberkotzau opet kuca inovacijsko srce. Tehnološki centar se nakon jednogodišnjeg razdoblja izgradnje i investicije od četiri milijuna eura vraća u sjedište GEALAN-a.

Upravo za vrijeme 50. obljetnice ekstrudiranja profila, direktor Ivica Maurović i Tino Albert, predsjednik uprave VEKA AG Andreas Hartleif te župan mjesta Hof Oliver Bär, svečano su otvorili centar za izradu prozora.

Ukupno 200 pozvanih gostiju iz politike, medija, gospodarstva i poslovnih partnera iz cijele Europe pridružili su se slavlju 2. i 3. kolovoza uz pregršt obilaska, seminara i zabave.

Top tema: digitalizacija

Sada je sve na jednom mjestu: izrada alata, tehnološki centar primijenjene tehnologije i ekološki centar. 150 stručnjaka profitira od inovacija koje se brzo i agilno razvijaju na terenu. Prema riječima Ivice Maurovića, u budućnosti se mogu stvarati nova radna mjesta u regiji. Temeljna tema tijekom toga je digitalizacija. Uskom suradnjom s Institutom za informacijske sustave na Sveučilištu Hof stvorene su digitalne mogućnosti školovanja i radnih mjesta.

Proširena stvarnost

Time ne zaustavljamo put u digitalni svijet. Alexander Aust, direktor marketinške agencije GEALAN-a, uvodi inačice softvarea “Augmented Reality” (proširena stvarnost) i “Virtual Reality” (virtualna stvarnost) koji će poslužiti cijelom spektru klijenata. Uz pomoć pametnog telefona ili VR naočala svi detalji GEALAN prozora postaju trodimenzionalno vidljivi. Simulacija veličine, boje ili vremenskih uvjeta olakšava arhitektima i graditeljima ispitivanje funkcionalnosti sustava prije ugradnje.

Tehnološki centar na putu digitalizacije
Tehnološki centar na putu digitalizacije / GEALAN

Od izrade alata do recikliranja: sve ispod jednog krova

Interni tim za izradu alata u godini može proizvesti do 100 glavnih i pomoćnih alata za sve podružnice GEALAN grupe. Lanac vrijednosti ne završava nakon izrade prozora u tehnološkom centru koji je izravno povezan s ispitnim centrom. GEALAN se zalaže za održivi razvoj uz zaštitu okoliša i klime. Primjera radi, samo u prošloj godini prikupilo se oko 12.000 tona PVC profila koji su odrezani i vraćeni u krug prerade.


www.gealan.de

GEALAN d.o.o. – predstavništvo za Hrvatsku
Omladinska 11, Žerjavinec 10360 Sesvete, Hrvatska
T: +385 1 2040 670
F: +385 1 2040 679
E. info@gealan.hr
W. www.gealan.hr