Novosti Tehnologija budućnosti ugrađena u povjest

Tehnologija budućnosti ugrađena u povjest

Rekonstrukcija Rohozeckého pivovare - Inoutic profili
Rekonstrukcija Rohozeckého pivovare - Inoutic profili

Pivovara ima novo lice nakon rekonstrukcije, a k tome i dobro pivo

Rohozeckého pivovara ima bogatu povijest još od davne 1826. godine, kada je Ferdinand Unger kupio imanje od poznate obitelji Rohan za 30.000 forinti. Ubrzo nakon kupnje došao je na ideju izgraditi svoju pivovaru na imanju. Namjeru je ostvario dvadesetak godina kasnije. Pivovara se prenosila nekoliko generacija.

Kada se o imovini ne brine, ne možete očekivati uspjeh. Srećom, 2005. godine direktorom je imenovan František Jungmann. Stajao je pred njim veliki posao, izvući pivovaru iz mraka. No, bilo je jasno da je pivovara u lošem stanju i da će to biti težak posao.

Prvo je bilo potrebno da se privuku novi klijenti. Nakon razgovora s dioničarima, došli su do zaključka da se mora učiniti nešto značajno da se osvjetli lice pivovare a ne da se samo ulaže u tehnologiju koja ima izravan utjecaj na kvalitetu piva. Trebalo se učiniti nešto bitno za izgled cijelog kompleksa.

Rekonstrukcija Rohozeckého pivovare - Inoutic profili
Rekonstrukcija Rohozeckého pivovare – Inoutic profili

Velika prednost bila je što se pivovara nalazi u turističkom kraju. 2010. godine Rohozec je započeo proces obnove. Kada stojite u sredini dvorišta, površina se može usporediti s glavnim gradskim trgom. Stvarno je predivno. Možete osjetiti jedinstvenu atmosferu.

Naš zahtjev / Najviša kvaliteta

Iako pivovara nije spomenik kulture, mi smo svejedno rekonstrukcijom pokušali zadržati izvorni karakter zgrade. Željeli smo da ostane onakva kako je bila nekad. Proučavali smo stare fotografije koje su na sreću preživjele i prema njima u kontekstu s financijskim mogućnostima, odabrali materijale. Bilo je teško rekonstruirati boju fasade budući da su fotografije bile, naravno, samo crno – bijele, ali odabrana je neutralna boja fasade i odgovara dojmu stare pivovare.

Također, budući da su okolo nove i moderne zgrade, na pivovari smo uspjeli zadržati istu nijansu, tako da se objekt uklapa u cijeli koncept.

„Kada smo počeli raditi prozore, trebali smo napraviti masivne, drvene i s nešto metala koji bi bili vjerne kopije originala, ali to je bio veliki financijski teret. Štoviše, to je zahtijevalo i skupo održavanje, tako da smo prošli kroz razuman i mislim da vrlo uspješan kompromis.”, objašnjava direktor Jungmann.

Inouric profili za prozore i vrata
Inouric profili za prozore i vrata

Proizvodnju prozora odabrao je investitor, s obzirom na proračun, u skladu sa kvalitetom i dizajnom. Pobjednička tvrtka bila je tvrtka partner koja koristi PVC profile od Inoutic-a, koji ispunjavaju sve potrebne kriterije.

Naš dizajn / Visoka elegancija

Za zgradu dvorca, bivšu rezidenciju osnivača pivovare, izabrani su plastični profili Inoutic u seriji “Arcade”, boje oraha, koji ispunjavaju zahtjeve cijene i performansi.

Bilo je potrebno (za održavanje vjerodostojnosti) na prozore staviti metalne rešetke.
Odabrana je antracit boja jer dočarava industrijski materijal. Važan uvjet je kvaliteta profila i dugotrajnost.

Rekonstrukcija Rohozeckého pivovare - Inoutic profili
Rekonstrukcija Rohozeckého pivovare – Inoutic profili

Zamjena prozora u pivovari, radi svoje opsežnosti i prekida proizvodnje piva, bio je velik izazoz za sve uključene strane. Zahvaljujući dobroj suradnji građevinske tvrtke projekt je uspješno priveden kraju.

Bilo je skupo platiti televizijsko oglašavanje za naše pivo pa smo pokušali marketing raditi na drugi način, kroz ljude. Željeli smo postići da ljudi uđu u pivovaru, popiju pivo na našem štandu, te se zabavljaju ovdje sa obitelji i prijateljima.

Rekonstrukcija je obuhvatila i unutrašnjost dvorca, koji je postao vrlo reprezentativan.

Planiramo dnevni boravak sa hladnim jelima, gdje će gosti uživati, pub i mnogo drugih zabavnih aktivnosti. Pivovara bi trebala početi s radom od proljeća. Dođite i uživajte u ovoj divnoj oazi mira.


www.inoutic.hr

Inoutic d.o.o.
Industrijska ulica 3, 10370 Dugo Selo, Hrvatska
T. + 385 1 2781 350
F. +385 1 2781 351
W. www.inoutic.hr