Novosti Sve oči usmjerene u pametnije staklo

Sve oči usmjerene u pametnije staklo

Deformacije izolazionog stakla usled klimatskog pritiska
Deformacije izolazionog stakla usled klimatskog pritiska

Prezentacija ift stručnjaka Dr. Ansgar Rose na “Danima o svojstvima stakla”

Ovogodišnji Dani o svojstvima stakla (DPS) su trajali od 25. do 28. lipnja u Finskoj. DPS je posvećen globalnom razvoju stakla kroz edukaciju, organiziranjem konferencije u “domovini” Finskoj, a svake dvije godine u Kini i Brazilu. U Finskoj, DPS, također, uključuje radionice i izložbu stakla.

Konferencija i radionice su obradile ključne teme vezane za industriju stakla, uključujući i stalno mijenjanje zahtjeva urbanističkog i građevinskog planiranja, energetsku učinkovitost i ekološku kompatibilnost. Poseban fokus stavljen je na primjenu novih tehnologija u vezi sa staklima.

Efekti deformacije izolacionog stakla
Efekti deformacije izolacionog stakla

Kao ift stručnjak Dr. Ansgar Rose (ift Rosenheim) održao je predavanje na temu: “Veliki prostori između panela su mogući!” Naime, istraživački projekt ift prikazuje načine za smanjivanje pritiska izolacijskog stakla (DEMIG). S ovom novom tehnologijom dokazana je ušteda energije i učinkovitost prozora i ostakljenja, kao i instalirana zaštita u prostoru između stakla. Istovremeno, mogu se izbjeći klimatska opterećenja na staklenim panelima i zabrtvljenim rubovima, čime se sprečava lom i propuštanje vode. Ova ograničenja su izbjegnuta promjenom konstrukcije staklenih jedinica kroz izjednačavanje pritiska izolacijskih stakala.

Required spacer height to hold desiccant for 25 years
Required spacer height to hold desiccant for 25 years

S firmama Iconic Skin i Swispacer već se radi na ovaj način i one su već sada dvije tvrtke koje su razvile nove proizvode za rasterećenje pritiska izolacijskog stakla. To je znak da se industrija mora pripremiti za ovu temu i za postizanje specijalističkih znanja iz ovog područja.

ift Rosenheim
Theodor-Gietl-Straße 7-9, 83026 Rosenheim, Germany
T +49 (08031) 261 0
F +49 (08031) 261 290
info@ift-rosenheim.de
www.ift-rosenheim.de