PVC Stolarija REHAU predstavlja Smart Guard, prvi sustav za zaštitu od provale (VIDEO)

REHAU predstavlja Smart Guard, prvi sustav za zaštitu od provale (VIDEO)

REHAU Smart Guard
REHAU Smart Guard

Ovako se danas sprječavaju provale

Naš život postaje sve moderniji, a pametna rješenja za zaštitu od provale postaju njegov sastavni dio. REHAU je razvio Smart Guard sustav zaštite od provale s kojim i vaši prozori postaju pametni i mogu odbiti potencijalne provalnike. Od listopada 2018 dostupna su tri nivoa zaštite, ovisno o vašim potrebama.

Naš život postaje sve moderniji, pametniji. Ono što je nekada bilo komplicirano, sada je postalo mnogo jednostavnije. Posuditi film iz videoteke? Putem streaminga danas gledamo što želimo – udobno iz naslonjača. Pretraživati auto-kartu kako bi se pronašla najbrža dionica na odmoru? Danas to preuzima navigacija, pritom je uključeno i zaobilaženje prometnog zastoja. A što je sa prozorima? Oni se ne mijenjaju? Naravno da se mijenjaju. Tvrtka REHAU, specijalist za polimere, odlučila je razviti prozore koji su jednako moderni kao i današnji način života. Prozori koji nam ne samo pokazuju svijet nego i osiguravaju svjež zrak i kada su zatvoreni. I koji će odbiti provalnike i prije nego se nešto dogodi.

Moderni koncept prevencije provala

Sigurnost nam je oduvijek esencijalna potreba. Tamo gdje su nekada stajali zidovi, danas provalnike sprječavaju alarmni uređaji. Problem: kada se alarmni uređaji oglase, šteta je najčešće već nastala. Za nas je to prekasno. Stoga je tvrtka REHAU početkom listopada 2018. predstavila SMART GUARD sustav zaštite od provale koji sprječava provale prije nego što se dogode.

REHAU sistem Smart Guard za prevenciju provale
REHAU sistem Smart Guard za prevenciju provale

Odškrinuta vrata, otklopljen prozor: prilika čini lopova. Osim novca i dragocjenosti, istovremeno vam je oduzet i osjećaj zaštićenosti. Čak i u slučajevima kada sve ostane na pokušaju, često se radi o velikoj materijalnoj šteti. Da bi se to spriječilo REHAU Smart Guard, pomoću inteligentnog senzora pokreta, uočava potencijalne provalnike. Vizualni i zvučni signali jasno pokazuju počinitelju da ne mora ni pokušavati provaliti. Pametna zaštita od provale ciljano pomaže izbjegavanju oštećenja i prije nego ona nastanu.

Tri nivoa prevencije zaštite od provale – od individualne zaštite do integracije u Smart Home

REHAU Smart Guard sustav moguće je konfigurirati u tri nivoa zaštite i prilagoditi ga vašim potrebama, kako bi mogli opušteno uživati u sigurnosti.

Smart Guard modul ugrađuje vaš odabrani REHAU partner u gornjem okviru prozora, balkonskih vrata ili vrata za terasu. Vanjske maskice dostupne su u četiri boje i jamče savršenu integraciju u svaki okvir. Sustav funkcionira preko radio signala, a za napajanje koristi baterije, dakle, ožičenja nisu potrebna. Stoga modul nije pogodan samo kod novogradnje već ga je moguće i naknadno ugraditi u postojeće GENEO i SYNEGO prozore. U osnovnoj verziji modul radi samostalno, bez potrebe za spajanjem na druge sustave.

U proširenoj verziji Smart Guard System Plus, vizualno i zvučno upozorenje dopunjeno je učinkovitom unutarnjom sirenom. Upravljanje je vrlo jednostavno, pomoću jednog prekidača moguće je pristupiti istodobno svim modulima. Prekidač funkcionira bez ožičenja ili baterija i može se postaviti bilo gdje.

Najnaprednija verzija Smart Guard System Connect spajanjem na REHAU Smart Home centralu (Mediola kućište – REHAU Edition) nudi brojne dodatne mogućnosti. Povezivanjem Smart Guarda i centrale ne samo da povećavate svoju udobnost već i sigurnost u svom domu. Mogućnosti su potpuno u skladu s vašim željama: od spuštanja žaluzina do dojave putem vašeg smartphonea, gotovo sve je moguće. Sve funkcije se konfiguriraju i kontroliraju putem aplikacije. To ukućanima omogućuje jednostavno upravljanje svim rješenjima pametne kuće – bilo kada i bilo gdje. Za još više udobnosti, REHAU opcionalno nudi daljinski upravljač, kojim možete pritiskom gumba aktivirati sustav neovisno o aplikaciji ili optičkim kontaktima.

Ulazak u Smart Home svijet nikada nije bio jednostavniji

REHAU sustav Smart Guard za prevenciju provale
REHAU sustav Smart Guard za prevenciju provale

Smart Guard sustav nudi rješenje ključ u ruke. Opremu instalira odabrani REHAU partner i sustav je prilikom predaje već konfiguriran i potpuno funkcionalan. Stoga prethodno znanje ili dodatna edukacija korisnika nije potrebna. S mediola® Box (REHAU Edition) kao Smart Home centralom svjesno se oslanjamo na otvoreni protokol radiosignala koji je kompatibilan s brojnim poznatim proizvođačima. Stoga možete svoj dom opremiti i drugim pametnim rješenjima i sve kontrolirati preko jedne centrale.

Detaljne informacije kao i popis Rehau partnera u vašoj blizini možete naći na www.rehau.hr/smartguard

REHAU Grupa, neovisna i stabilna obiteljska tvrtka s više od 20.000 zaposlenika diljem svijeta, na više od 170 lokacija, je specijalist u preradi polimera s godišnjim prometom većim od 3,5 milijardi eura. U Europi, REHAU ima oko 12.000 zaposlenika, od čega samo u Njemačkoj njih oko 8.000. REHAU nudi kompletna rješenja za gradnju, automotive i industriju. REHAU već više od 70 godina radi na rješenjima koji će plastične proizvode učiniti lakšim, udobnijim, sigurnijim i učinkovitijim, te takove inovativne proizvode ponuditi zemljama širom svijeta.

www.rehau.com

Rehau d.o.o.
Samoborska cesta 294, 10090 Zagreb
Tel.: +385 1 3444 755
Fax: +385 1 3444 756
zagreb@rehau.com
www.rehau.hr