Raspisan tender za generalnog izvođača radova kineskog kulturnog centra u Beogradu

Kompanija “Empiret”, ćerka firma kineske kompanije “Šandong haj spid grup”, raspisala je tender za generalnog izvođača radova na objektu Kineskog kulturnog centra u Novom Beogradu.

Rok za dostavljanje ponuda je 12. septembar, piše portal eKapija, a kako je rekao Ilija Krilović, zadužen za sprovodenje tendera, uvodenje u posao zavišiće od postojeće dinamike radova i biće definisano ugovorom.

Za iskopavanje i postavljanje šipova angažovane su domaće firme
Za iskopavanje i postavljanje šipova angažovane su domaće firme

Za iskopavanje i postavljanje šipova angažovane su domaće firme, trenutno se radi na zaštiti temeljne jame, a rok za završetak objekta je 1. februar 2019. godine.

Pripremni radovi na izgradnji ovog zdanja na mestu nekadašnje kineske ambasade u Novom Beogradu, koja je srušena u NATO bombardovanju 1999. godine, počeli su u julu ove godine.

zgrada od 32.000 kvadratnih metara imaće dve podzemne etaže i osam nadzemnih
Zgrada od 32.000 kvadratnih metara imaće dve podzemne etaže i osam nadzemnih

Kako je ranije najavljeno, zgrada od 32.000 kvadratnih metara imaće dve podzemne etaže i osam nadzemnih, a njena izgradnja koštaće 45 miliona evra. Po svojoj veličini jasno je da ovo nije obični kulturni centar, već sveobuhvatno predstavnistvo za različite vidove saradnje i razmene. Radi se o multifunkcionalnom objektu koji će pored kulturnog centra imati poslovno i apartmansko krilo. Uz sve ove funkcije, na vrhu objekta planirana je velika krovna bašta sa zemljanim supstratom od 80cm.

Izvor: eKapija, Tanjug

 

Prethodni tekstPodizni / klizni sustav za maksimalnu transparentnost
Sledeći tekstRazvoj PVC sistema – Kažeš PVC a misliš PROZOR