Naslovna Garažna vrata

Provjerite svoja garažna vrata putem ovog jednostavnog testa

HRV site prebačeno |Garažna vrata|apr 7, 2020
Hörmann garažna vrata

Kućna izolacija omogućila vam je vjerojatno dovoljno slobodnog vremena, a tvrtka Hörmann – alate uz koje ćete provjeriti ispravnost svojih garažnih vrata i postati sam svoj majstor. Preporuka provjere raditi svake dvije godine, uz redovan servis garažnih vrata.

Znate li otvoriti vaša vrata u slučaju nestanka struje?

Za garaže koje nemaju sporedni ulaz, uz daljinski upravljač, vaš je dobavljač/montažer sigurno dostavio i klasičan ključ kojim ćete otvoriti vrata u slučaju nestanka struje. Ključ pravilno označite i spremite na sigurno ili napravite kopije za ukućane kako biste bili sigurni da uvijek možete doći do svojeg vozila bez intervencije servisera. Također, pažljivo pratite postupak deblokade motora i ukoliko detaljne pismene upute izostanu, zapišite postupak i spremite s ključem. Hörmann vrata dostavljaju se sa slikovnim uputstvima za montažu i deblokadu motora koje je izrazito jednostavno pratiti.

Provjerite kako se kreću vaša garažna vrata

Pravilno postavljena i konstrukcijski sigurno izrađena vrata morate biti u mogućnosti podizati ručno uz korištenje minimalne sile. Vrata koja klize prema dolje ili povlače prema gore nemaju dobro podešene opruge što može rezultirati preopterećenjem motora. Svaka Hörmann vrata dolaze s posebno kalibriranim oprugama za težinu i tipom vrata koja se ugrađuju, a motori se digitalno konfiguriraju obzirom na opruge.

Da li su vaša vrata sigurna od pada, puknuća opruge ili sajle?

Sva vrata koja se plasiraju na hrvatsko tržište moraju imati CE oznaku proizvođača. Na štetu vlasnika, veliki broj ugrađenih vrata i dalje nije u skladu s ovom odredbom. Opruge su pokretačka snaga koja podiže i spušta garažna vrata i prema tome je njihova ispravnost i sigurnost najvažniji element. Važno je znati kako su opruge u najnepovoljnijem položaju upravo kada su vrata spuštena. Ukoliko ih dugo niste koristili, dobro je da ih servisira stučna osoba. Hörmann vrata imaju europsku CE oznaku koja odgovara sigurnosnim zahtjevima zaštite od pada vrata, puknuća opruge i čelične sajle.

HORMANN prijemnik
Hörmann prijemnik

Jesu li vaša vrata protuprovalna?

Pažljivo ste birali vrata za kuću ili stan jer želite maksimalnu zaštitu svoje obitelji i imovine, no jeste li isto napravili i za vašu garažu? Vrata koja su pogonjena motorom moraju se sigurno i potpuno zatvoriti. Isprobajte svoja garažna vrata tako da ih u zatvorenom položaju pokušate podignuti. Ako se gornji panel pomakne za čak jedan centimetar, biti će dovoljno lopovu da dosegne sajlu za deblokadu i uđe u vašu garažu. Hörmann garažni motori ProMatic i SupraMatic imaju protuprovalni certifikat izdan od strane neovisnih ispitnih instituta, tako da jamče sigurnost za vrijeme izolacije i karantene, ali i kad sve krene u pogon i nema vas kod kuće.

Hormann logo

Prethodni tekstZašto odabrati PVC stolariju?
Sledeći tekstNapravite sami venac od cveća za ulazna vrata (VIDEO)