PVC Stolarija PROFINE na FENSTERBAU FRONTALE 2018

PROFINE na FENSTERBAU FRONTALE 2018

Jedan od najvećih proizvođača PVC sustava u svijetu - profine Grupa
Jedan od najvećih proizvođača PVC sustava u svijetu - profine Grupa

Završeno je još jedno izdanje najvećeg svjetskog događaja u branši, sajma Fensterbau Frontale 2018 u Nürnbergu. I dok se zbrajaju dojmovi, jedan od najvećih proizvođača PVC sustava u svijetu – profine Grupa može biti i više nego zadovoljna: sa svojim markama KBE, Kömmerling i Trocal opet je bila najveći izlagač, a njen izložbeni prostor i inovativni proizvodi među najatraktivnijim i najposjećenijim sadržajima na sajmu.

A noviteta je bilo mnogo… navest ćemo samo neke od njih.

PremiSlide 76

PremiSlide 76 je idealan dodatak premium podizno / kliznim stijenama PremiDoor – robustan, kompaktan, učinkovit i svestran sustav za izradu kliznih prozora i vrata. Temelji se na 76 mm platformi u verziji dvostrukog brtvljenja, nudeći proizvođačima KBE, Kömmerling ili Trocal stolarije visoku razinu kompatibilnosti, uz brojne prednosti kao što je korištenje vrlo malo prostora prilikom otvaranja. Otvor vrata omogućava iznimno učinkovitu ventilaciju. Uf vrijednost od 1,4 W/(m²K) u standardnoj verziji i Uw vrijednost do 0,7 W/(m²K) izvrsna je za klizne sustave. Brtva, koja se komprimira sa svih strana, čini sustav još savršenijim.

PremiSlide 76 je idealan dodatak premium podizno / kliznim stijenama PremiDoor
Foto: profine grupa, PremiSlide 76 je idealan dodatak premium podizno / kliznim stijenama PremiDoor

Što se tiče dizajna, PremiSlide 76 nudi veliku raznolikost, budući da se sheme konstrukcije temelje na sustavima podizno / kliznih stijena PremiDoor 76. Bogat izbor boja, uz klasičnu bijelu, nudi široku paletu drvo-dekor i metalik laminata, a uključuje i AluClip verziju. Ekskluzivno za PremiSlide 76 razvijen je okov “Eco Slide” renomiranog proizvođača Siegenia.

PremiFold 76

PremiFold 76, poseban klizno – zaokretni sklopivi sustav za prozore i vrata, najnovija je u profine-ovom dugom slijedu inovacija. Sustav dolazi s vrlo posebnim načinom na koji se mogu otvoriti prozori ili vrata kako bi se maksimalno povećao otvor i dovod svježeg zraka bez ugrožavanja sigurnosti. Kömmerling, Trocal ili KBE PremiFold 76 se može koristiti za vrlo velike otvore, a dom ili poslovni prostor dobit će jedinstven individualni izgled i kroz širok raspon boja i dekora. Za proizvođača, novi sustav nudi isplativost kroz kompatibilnost jer se temelji na 76 mm platformi. PremiFold prozori i vrata mogu biti ostakljeni dvostrukim i trostrukim staklom, omogućavajući vrhunsku energetsku efikasnost.

PremiFold 76, poseban klizno - zaokretni sklopivi sustav za prozore i vrata
Foto: profine grupa, PremiFold 76, poseban klizno – zaokretni sklopivi sustav za prozore i vrata

AluClip Zero ulazna vrata

Uspjeh dizajnerski jedinstvenog AluClip Zero sustava naveo je profine Grupu na proširenje programa i na ulazna vrata. Tehnološka karakteristika sustava je slobodni spoj panela čime se sprječava savijanje zbog toplinskih opterećenja. Osim toga, inačica vrata od 76 mm AluClip Zero sada omogućuje i umetanje panela debljine 48 do 78 mm.

AluClip Zero ulazna vrata
Foto: profine grupa, AluClip Zero ulazna vrata

Obje varijante, s učvršćenim i umetnutim panelima, sada su dostupne i u sustavu 88 marki Trocal, KBE i Kömmerling. Debljina panela kreće se od 48 do 78 mm za ugrađeni panel i 70 do 100 mm za panel za pričvršćivanje. Kao i uvijek, profine pridaje veliku važnost kompatibilnosti, tako da se mogu koristiti mnoge osnovne komponente iz sustava 76 i 88. AluClip Zero znatno širi raspon primjena ovih sustava, posebno u arhitektonski zahtjevnim građevinskim projektima, gdje su na cijeni kako aluminijski izgled profila, tako i funkcionalne prednosti PVC-a.

ProCoverTec

Zahvaljujući patentiranoj površinskoj proCoverTec tehnologiji, profili su savršeno zaštićeni od vanjskih utjecaja i impresioniraju svojim izgledom svilenkastog sjaja i ugodnom, laganom teksturom. Kupac može birati između 26 atraktivnih boja i „igrati se“ s opcijama – obojeno izvana i neutralne bijele boje iznutra ili sve u boji. Na dodjeli pro-K nagrade proCoverTec je, kad je tehnologija tek predstavljena, bio pobjednik u kategoriji površinskih sustava, impresionirajući stručni žiri svojim “fleksibilnim dizajnom boja zajedno s inovativnom završnom obradom površine”.

profine Grupa predstavila je četiri nove metalik boje proCoverTec
profine Grupa predstavila je četiri nove metalik boje proCoverTec

Na Fensterbau Frontale 2018 profine Grupa predstavila je četiri nove metalik boje proCoverTec u svom programu – titan, srebro, željezo i bronca.

Profine ProDoor

Profine ProDoor ulazna vrata su na Fensterbau Frontale 2018 izazivala posebnu pozornost. Temeljena na sustavu 88, kombiniraju sigurnost, udobnost i dizajn s izrazito visokokvalitetnim izgledom u samo jednom proizvodu.

Profine ProDoor ulazna vrata
Profine ProDoor ulazna vrata

ProDoor sustav ulaznih vrata može se lako opremiti dodatnim komponentama kao što su automatska brava, prepoznavanje otiska prsta, LED diode, ukrasni detalji od nehrđajućeg čelika, zaštita od ogrebotina, kompozitni prag bez barijera za pristup bez zapreka i dodatne elemente protuprovalne zaštite koja doseže razinu sigurnosti RC2. Profine ProDoor čini svako pročelje vrlo posebnim mjestom i uz brojne prednosti, također impresionira svojim izvrsnim omjerom cijene i kvalitete.

Partnerski jubileji

Ovdje je, dakako, opisan samo dio proizvoda profine Grupe predstavljenih na ovogodišnjem najvećem sajmu prozora i prozorske tehnike u svijetu.

Fensterbau Frontale je bio dobar povod i za veliku proslavu godišnjice partnera profine Grupe. Vlasnik i izvršni direktor tvrtke dr. Peter Mrosik osobno je zahvalio predstavnicima 87 partnera s ukupno 2.425 godina partnerstva za njihovu lojalnost dobavljaču sustava – radi se o proizvođačima koji su od 10 do 50 godina vjerni suradnji s jednom od profine robnih marki – KBE, Kömmerling ili Trocal. “Jubilarci” dolaze iz ukupno 26 zemalja.

“Uistinu cijenimo povjerenje naših kupaca. U našim brzim vremenima, dugoročne i lojalne veze s poslovnim partnerom su prilično iznimka od pravila”, rekao je dr. Mrosik i istaknuo: “Samo naši kupci čine nas ono što jesmo”.

S aspekta profine Croatia raduje prisustvo brojnih partnera iz Hrvatske, što nedvojbeno ukazuje na njihovu profesionalnost i želju za praćenjem tehnoloških noviteta u poslu kojim se uspješno bave.

Nešto od noviteta i atmosfere možete vidjeti na priloženim fotografijama, a još više na stranicama profine-croatia.hr

www.profine-croatia.hr

profine Croatia d.o.o.
Vukomerička 3
10410 Velika Gorica, Hrvatska
T. +385 1 6253 100
F. +385 1 6253 357
E. jasmina.gudeljevic@profine-group.com
W. www.profine-croatia.hr