ALU stolarija Podizni / klizni sustav za maksimalnu transparentnost

Podizni / klizni sustav za maksimalnu transparentnost

Potpuno otvaranje kuta od 90° za velike ulazne površine
Podizno-klizna vrata heroal S 77 SL

Siječanj 2017. – Podizni / klizni sustav heroal S 77 SL udovoljava svim zahtjevima koji se postavljaju pred sustav: maksimalno je transparentan, nema prepreka, lako se otvara i zatvara, vrlo je širok i visok i ima jasne linije. Novi arhitektonski oblikovni elementi sa spojem dizajna, vrhunske udobnosti i funkcionalnosti.

Varijanta otvaranja pod kutom

Zahvaljujući novoj konstrukciji spoja moguće je otvaranje kuta od 90°. Proširenje za ovu varijantu otvaranja, pri kojoj se otvaraju oba krila, omogućuje nastanak potpuno novog područja za prolaz. Prostorni oblik time dobiva novi individualni i upečatljivi element.

Maksimalna transparentnost i jasne linije

Integracija fiksnog ostakljenja (Monorail) umjesto fiksnih krila i mogućnost proizvodnje staklenih kutnih rješenja za unutarnje i vanjske kutove stvaraju daljnje mogućnosti oblikovanja za izražen osjećaj prostranosti.

Također, odmah je moguća integracija elementa za postavljanje u rotacijskoj, nagibnoj ili dvojakoj varijanti te ventilacijske zaklopke u fiksno ostakljenom području, čime se otvara mogućnost za stvaranje ventilacijskog prolaza bez otvaranja podizno-kliznih vrata. Zahvaljujući brojnim oblicima izvedbe sustav heroal S 77 SL nudi rješenje za sve vrste otvora i oblikovne mogućnosti sve do modularne spojke.

Podizno-klizna vrata heroal S 77 SL
Podizno-klizna vrata heroal S 77 VF

Sigurno i kontrolirano otvaranje i zatvaranje

Zatvaranje i rukovanje mogu se vršiti ručno i automatski. Bez obzira na pozamašnu širinu i visinu sustav je blag i siguran za rukovanje. Kod krila težih od 200 kg opruga i ručni prigušivač olakšavaju rukovanje. Više udobnosti pruža i primjena kočnice za krila „Silent Close” koja pouzdano smanjuje brzinu otvaranja i zatvaranja. Sve su ove komponente opcionalne i pružaju trajnu podršku korisniku.

Podizno-klizna vrata heroal S 77 DS
Podizno-klizna vrata heroal S 77 DS

heroal ePower

Automatski pogon nastaje zahvaljujući pogonu heroal ePower koji se napaja s pomoću baterije. Sve komponente pogona ePower integrirane su i skrivene u krilu tako da samo upravljački element predstavlja vidljivu razliku u odnosu na uobičajena podizna/klizna vrata. Kliznim se krilom može upravljati i s pomoću daljinskog upravljača. Priključak se izvršava po načelu „uključi i radi“ te omogućuje sigurno postavljanje za neposredno puštanje u rad. Baterije se napajaju s pomoću bežičnog prijenosa električne energije putem spojeva s tučkom. Pogon se može proširiti tako daprati otvaranje i zatvaranje. Novi pogon heroal ePower u kombinaciji sa sustavom odvodnje heroal DS podizna/klizna vrata heroal S 77 SL čini velikim vratima bez ikakvih prepreka s pragom bez prepreka.

Očuvana tehnologija za najbolje rezultate

Uz očuvanu geometriju krila heroal, koja udovoljava svim zahtjevima u pogledu toplinske izolacije za krila svih veličina i težina, već poznate tehnologije heroal pružaju optimalna svojstva izvedbe ovog visokokvalitetnog sustava. U pogledu propusnosti zraka i vodonepropusnosti pri kiši koja pada pod kutom učinkovita središnja brtva s četiri razine brtvljenja i dodatnim zaustavnikom vjetra pruža najbolje rezultate. Zahvaljujući višestrukom zaključavanju mogu se primjenjivati elementi do razreda protuprovalne zaštite RC2.


www.heroal.com

heroal – Johann Henkenjohann GmbH & Co. KG
Österwieher Str. 80
33415 Verl (Germany)
T. +49 5246 507-0
F. +49 5246 507-222
www.heroal.com