Materijali Na Zagrebačkom velesajmu od 4. do 7. travnja održani Proljetni sajmovi

Na Zagrebačkom velesajmu od 4. do 7. travnja održani Proljetni sajmovi

Premijerno na Proljetnim sajmovima prikazana je HRVATSKA KUPAONICA
Premijerno na Proljetnim sajmovima prikazana je HRVATSKA KUPAONICA

Sajmovi su revitalizirani i postavljeni u sadržajno i komunikacijski redizajniranom izdanju pod sloganom “OBNOVIMO HRVATSKO GOSPODARSTVO”, a čine ga četiri tematski povezana međunarodna sajamska projekta: EMAT, 9. sajam zaštite okoliša i komunalne opreme, INTERKLIMA, 24. sajam grijanja, klimatizacije, obrade pitkih voda i obnovljivih izvora energije, GRADITELJSTVO, 40. sajam građenja i opremanja te INTERPROTEX, 12. sajam zaštite osoba i imovine. Nastupilo je 146 izlagača iz 22 zemlje na 9500 m². Pokrovitelj Proljetnih sajmova bio je Grad Zagreb.

Na Zagrebačkom velesajmu od 4. do 7. travnja održani su Proljetni sajmovi Zagrebačkog velesajma
Na Zagrebačkom velesajmu od 4. do 7. travnja održani su Proljetni sajmovi

B2B u FOKUSU: održana 23 stručna predavanja
Izložbeni segment sajma upotpunjen je snažnim konferencijskim programom s temeljnim ciljem susreta domaćih i inozemnih gospodarstvenika navedenih struka te predstavnika znanstvene zajednice i institucija.

Panel diskusija HRVATSKO GRADITELJSTVO DO 2030. GODINE otvorila je mnoga pitanja; naglasci panela bila su na green urban deve- lopmentu i može li Hrvatska za desetak godina dostići razinu istinski zelenih pametnih gradova o kakvima doznajemo iz Danske i/ili Švedske? Na Liderovoj SMART CITIES konferenciji moglo se čuti da otvorena suradnja s građanima, dugoročna vizija i kompetentno vodstvo su preduvjeti za stvaranje pametnih gradova. Pametni gradovi su prva nova industrija 21. stoljeća te će do 2040. godine u njihovo kreiranje biti uloženo 40 tisuća milijardi dolara, rekao je Vedran Kružić iz tvrtke Sense Consulting.

Tehnix je održao 2. tehnološku konferenciju na kojoj su bili prisutni domaći i EU stručnjaci za zaštitu okoliša. Vodeća su eko industrija u Republici Hrvatskoj i EU kojom postižu ciljeve kružne ekonomije, a na sajmu su prezentirali svoja tehnološka dostignuća.

B2B u FOKUSU: održana 23 stručna predavanja
Foto: B2B u FOKUSU: održana 23 stručna predavanja

Proljetne sajmove posjetila je velika delegacija austrijskih tvrtki gdje su organizirani B2B susreti. Bilo je ukupno 23 tvrtke u okviru Austrijsko-hrvatskog gospodarskog susreta na temu tehnologije zaštite okoliša, graditeljstva i infrastrukture. Predvodio ih je predsjednik Koruške gospodarske komore Jürgen Mandl.

Hrvatski ceh zaštitara – strukovna zaštitarska komora obilježila je ove godine 25 godina svog djelovanja kroz konferenciju “PRIVATNA ZAŠTITA 2017: Prevencija – zaštita – sigurnost” na kojoj su govorili europski stručnjaci iz područja zaštite i sigurnosti.

Premijerno na Proljetnim sajmovima prikazana je HRVATSKA KUPAONICA, projekt Hrvatske gospodarske komore koja je okupila pet hrvatskih proizvođača; Aquaestil plus, Bokart, Keramiku Modus, Nord produkt i Santaj plastiku. Predstavili su luksuznu izvedbu inspiriranu hrvatskom čipkom i maslinovim drvom.