Arhitektura Komora arhitekata dodjeljuje Medalju za arhitekturu, Medalju za urbanizam i Medalju za...

Komora arhitekata dodjeljuje Medalju za arhitekturu, Medalju za urbanizam i Medalju za konceptualni pothvat

Hrvatska komora arhitekata (HKA) dodeljuje medalje
Hrvatska komora arhitekata (HKA)

Hrvatska komora arhitekata (HKA) objavila je javni poziv za prijave za Godišnju nagradu Hrvatske komore arhitekata za 2017. godinu. Nagrade, odnosno priznanje krovne strukovne institucije hrvatskih arhitekata za istaknuti doprinos, dodijelit će se u tri područja: arhitektura, urbanizam i konceptualna istraživanja.

„Godišnje nagrade dodijelit ćemo drugu godinu za redom radi promocije izvrsnosti u arhitekturi, te nam je cilj da one postanu i tradicija. Nagrade smo ustanovili jer smatramo da je nužno kontinuirano nagrađivati i promicati kvalitetne arhitektonske i urbanističke projekte, jer je prostor ono što ostaje iza nas budućim generacijama.“, istaknula je dipl. ing. arh. Željka Jurković.

Za izvedena arhitektonska djela dodijelit će se Medalja za arhitekturu. Za Medalju za urbanizam mogu konkurirati izvedena urbanistička ostvarenja, ali i usvojeni prostorni i urbanistički planovi, kao i prostorno-planske i urbanističke studije te idejna rješenja. Konkurenti za Medalju za konceptualni pothvat su izvedeni ili neizvedeni projekti, prijedlozi, studije, stručne ili teorijske rasprave, izložbe ili filmovi, iz područja arhitekture i urbanizma. Nagrada će se dodijeliti konceptualnom pothvatu koji predstavlja snažan, hrabar i jasan konceptualni refleks struke na izazove vremena.

Laureate će odabrati peteročlani Ocjenjivački sud koji se sastoji od renomiranih hrvatskih arhitekata, akademika Nikole Bašića, akademika Mladena Obada Šćitarocija, Tomislava Ćurkovića, prof. Ante Kuzmanića i prof. dr. sc. Karin Šerman.

Podsjećamo, prošlogodišnji dobitnici Medalje za arhitekturu su Dinko Peračić i Roman Šilje, autori projekta „Građevinski fakultet Osijek“ , dok je laureat Medalje za konceptualni pothvat arhitektonski studio 3LHD za koncept izložbe „3LHD INTERAKCIJE“.

Rok za predaju prijedloga za nagrade je 27. ožujka 2018. godine, a HKA će nagrade drugu godinu za redom dodijeliti na strukovnoj konferenciji Dani arhitekata 2.0, koja će se održati u Rovinju od 3. do 5. svibnja ove godine.

www.arhitekti-hka.hr

Ul. grada Vukovara 271/II, 10000 Zagreb
Tel. +385 1 5508 410
Fax. +385 1 5508 403
arhitekti@arhitekti-hka.hr
www.arhitekti-hka.hr