Zavese i garnišne „Kick out“ zavesa za tuš

„Kick out“ zavesa za tuš

Kick out zavesa za tuš

Znači, misite da je u redu tuširati se dodatnih još 15.-tak minuta, jer imate super efikasnu glavu tuša. „Kick out“ zavesa nastala je zahvaljujući umetnici Elisabeth Buecher. Iako niste u potpunosti ekološki nastrojeni, ova ideja će vam sigurno privući pažnju. Njeno maštovito rešenje su tuš zavese koje vas bukvalno izbacuju iz kade. Sama umetnica, svoj projekat naziva: „dizajn za bol i za vaše dobro“.

Zeleni Ratnik zavese za tuš
Slika 2 – Zeleni Ratnik zavese za tuš

Ovakav tip zavesa namenjen je ljudima koji suviše brzo žive život. A opet, idealan su izbor i za sve one koji nemaju granice, pa čak ni u tuširanju, zbog kojih često ostanemo bez tople vode.

„Bodljikava zavesa“

„Bodljikava zavesa“ se pretvara u zamku u vašoj tuš kabini. Korisnici ovih zavesa mogu podesiti određeno vreme kada će nastupiti šok, odnosno, kada će vas vaša kada doslovno, izbaciti napolje.

Plastični šiljci se pojavljuju u tušu, kada dođe vreme za sušenje. Ova zavesa vam omogućava samo četiri minute ispod tuša, a onda se šiljci brzo naduvavaju i izguraju vas napolje. Bodlje zauzimaju čitav prostor, tako je da je nemoguće nastaviti sa tuširanjem.

Zavesa sa plastičnim šiljcima
Slika 3 – Zavesa sa plastičnim šiljcima

„Spiky“ je jedan od dve vrste tuš zavesa koje je umetnica specijalno dizajnirala za projekat pod nazivom „Moja tuš zavesa je Zeleni Ratnik“. Druga zavesa u seriji je „Klopka“, koja se naduvava kada istekne vaše vreme tuširanja. Samo što umesto da vas tera napolje, ona vas uvuče u klaustrofobičnu kutiju.

Klopka tuš zavesa
Slika 4 – Klopka tuš zavesa

Nažalost, ni jedna zavesa se ne može naći u slobodnoj prodaji jer ove zavese nisu proizvodi, već umetničke instalacije. Cilj ovakve umetnosti je provociranje i osvešćivanje ljudi o vodi i njenoj potrošnji.

Možda je došlo pravo vreme da se investira u niske protoke tuša.

Prethodni tekstNova generacija alternativnih drvenih prozora
Sledeći tekstPRESS GLASS fasadna stakla u Krakow centrima