Kako izgleda kada kući staroj 150 godina bude vraćen stari šarm?

Obnova kuće stare 150 godina u Španiji

Obnova kuće stare 150 godina je zadatak koji zahteva senzibilitet, dovoljno brige i ljubavi uz izuzetnost i sposobnost kreiranja prostora gde ništa apsolutno nedostaje.

Sve ovo uspeo je da ostvari arhitektonski studio Bilbao Architecture Team iz Španije zadržavši stari izvorni šarm ovog doma i uskladivši ga sa modernim potrebama jedne savremene porodice.

Prekrasan i naizgled bezvremeni kameni zid eksterijera ovog snažnog španskog doma u baskijskom gradu Gernika ostao je potpuno netaknut. Ovim potezom ne samo da je očuvan istorijski šarm rezidencije, već je i stvoren prekrasan kontrast između poliranog enterijera i robusne spoljašnosti.

Kreativni tim studija BAT takođe je obezbedio da se kameni zidovi unutar kuće iskoriste pametno u zapanjujućim kontrastima sa belim savremenim površinama i završnim slojevima koji su im omogućili da zasijaju novim sjajem.

Obnova kuće stare 150 godina u Španiji
Obnova kuće stare 150 godina u Španiji

Izborom neutralne palete boja, bele, bež i prirodnog drveta, teksturna lepota kamenih zidova, prelepi lukovi i krovne drvene grede dodatno su poboljšane na neupadljiv način. Otvoreni plan stambenog prostora smanjuje fragmentaciju prostora i daje enterijeru osvežavajuću, veselu vibraciju.

Upotreba velikih staklenih površina gde god su kameni zidovi to dozvolili, udahnula je novi život u ovu čvrstu strukturu pružajući spektakularan pogled na njeno prirodno okruženje. Mali francuski balkoni, prekrasno osvetljenje, moderan dekor i police su perfektna završnica kuće koja je moderna, šik ali i dalje kuća sa jakim istorijskim nasleđem. Potrebna je posebna veština i vizija kako bi se postigla ovakva transformacija, uz očuvanje prvobitnog šarma izvanredne rezidencije.

Izvor: www.luxlife.rs/ Decoist/ Foto: Estevez Olaizola

Materijal preuzet sa websajta www.grenef.com, link ka postu

Prethodni tekstKontaktne fasade – najpopularnije rešenje izolacije objekata
Sledeći tekst85 posto zgrada u Srbiji energetski neefikasno!