ALU stolarija Jedno fasadno rješenje – mnoge varijante izvedbe

Jedno fasadno rješenje – mnoge varijante izvedbe

Ventilacijska zaklopka heroal W 72VF
Foto: heroal, Hlađenje zgrada prirodnim svježim zrakom – s pomoću ventilacijske zaklopke heroal

heroal je usavršio svoj fasadni sustav C 50 i stvorio nove mogućnosti izvedbe: Uz postojeći fasadni sustav se uz mnogo više staklene terete sada mogu integrirati i sustavi za zaštitu od sunca, „plutajući prozori“ i ventilacijske zaklopke. Novi koncept alata prerađivačima pomaže u najvećoj mogućoj mjeri.

Prozirnost je u trendu

Velike fasade sa što je moguće više upada svjetla i malim konstrukcijama s istovremeno dobrom statikom – s takvim je standardima upoznat svaki metalski radnik, a često ih zahtijevaju arhitekti i investitori.

heroal ima rješenje: heroal PS – sustav zaključavanja i zatezanja. Nevidljiva zatezna naprava koja uz nadalje vidljivu širinu okvira od 50 mm u fasadi može sigurno prenositi i mnogo više staklene terete. Kada se stvori prednapon, profili se mogu još jače opteretiti, a inače uobičajeni čelični elementi ili više vidljive širine okvira kod fasada postaju suvišni.

Ostakljivanje velikih površina s pomoću nevidljive zatezne naprave heroal PS

Sustav zaključavanja i zatezanja heroal postavlja se u profil i stvara prednapon koji djeluje protiv očekivanih tereta i podupire profil.

Sustav zaključavanja i zatezanja
Foto: heroal, Ostakljivanje velikih površina s pomoću nevidljive zatezne naprave

Taj prednapon profila individualno se može podesiti na očekivana korisna i radna opterećenja. Osim toga, primjenom nosača teškog tereta težina stakla se ponovno može povisiti – sada je u konstrukciji od 50 mm moguće prenijeti i do 800 kg.

Plutajući prozor – elegantno rješenje na fasadnim konstrukcijama

Spajanje fasadnih profila s posebnim okvirima prozorskih sustava stvara dojam prozora koji elegantno pluta fasadnom konstrukcijom. heroal svojim prerađivačima to rješenje za prozorske sustave heroal W 72 i heroal W 72i odmah stavlja na raspolaganje.

Plutajući prozor
Foto: heroal, Elegantno rješenje društva heroal za prozorske sustave heroal W 72 i heroal W 72i

Filigranske ventilacijske zaklopke heroal W 72 VF

Ventilacijska zaklopka heroal W 72 VF pruža neupadljiv način dovoda svježeg zraka na velikim visinama. Može dosegnuti visine do 3 metra, i to bez naprava za sprječavanje padova. Pouzdane tehnologije heroal kao što je okolni brtveni okvir integrirane su u ovaj sustav i tako stvaraju istinsku dodatnu vrijednost.

Integrirana zaštita od sunca pod istim krovom

Zahvaljujući svom malom promjeru namatanja tekstilna zaštita od sunca heroal VS Z može se integrirati u fasadu te na taj način ostaje prikrivena. Tek kada je to potrebno, ona učinkovito štiti zgradu izvana, i to u različitim bojama materijala te s različitom propusnošću svjetla. Materijale je moguće odabrati od potpunog zamračenja do laganog zasjenjivanja – i to bez PVC-a. Usklađivanje boje prozorskih sustava s bojom sustava zaštite od sunca zahvaljujući in-house lakiranju za heroal ne predstavlja nikakav problem. Tako se sve prednosti koje nudi bojenje prahom heroal optimalno mogu iskoristiti. Ova je zaštita od sunca stabilna na vjetru čak i na velikim visinama – njezin sustav patentnog zatvarača na rubovima jamči oslonac u vodilicama roleta – čak i prilikom olujnih udara vjetra. Uz brzu i jednostavnu montažu još jednu prednost predstavlja i dobra dostupnost u slučaju popravka.

heroal VS Z u fasadi heroal C 50
Foto: heroal, Fasadna integracija tekstilne zaštite od sunca heroal VS Z

Novi koncept alata za prerađivače

Uz daljnji razvoj samog fasadnog sustava specijalisti za razvoj su razmišljali i o obradi te montaži fasade heroal C 50. Razvijen je novi koncept alata koji uključuje utiskivanje. Tako se sve važnije obrade mogu utiskivati s pomoću novog stroja, a za veći stupanj automatizacije ručne proizvodnje razvijen je uvlačni stroj za brtvljenje.


www.heroal.com

heroal – Johann Henkenjohann GmbH & Co. KG
Österwieher Str. 80
33415 Verl (Germany)
T. +49 5246 507-0
F. +49 5246 507-222
www.heroal.com