Fasade IV ETEM međunarodna konferencija o fasadnom inženjeringu

IV ETEM međunarodna konferencija o fasadnom inženjeringu

Resorts World Sentosa, DP Architects
Resorts World Sentosa, DP Architects

NA PUTU DO VAS

Četvrta po redu, ETEM konferencija o fasadnom inženjeringu je zakazana za 21. listopad 2017. godine. Svake druge godine konferenciji prisustvuju najbolji predstavnici svijeta arhitekture koji nam predstave najnovije trendove iz sektora konstruiranja fasada, koncepta izgradnje kao i metoda za razvoj urbanih sredina i moderne izgradnje.

ETEM konferencija je postala globalni forum za svjetske specijaliste. Kao primjer njenog značaja možemo navesti stručne prezentacije međunarodnih predavača koji, osim prezentiranja svojih projekata objašnjavaju koncept inženjerstva budućnosti nevjerojatnom karizmom i entuzijazmom. Osim toga, konferencija podiže svijest o dijeljenju informacija i iskustava.

Tijekom 3. po redu konferencije, glavni govornici su bili Kas Oosterhuis, suosnivač tvrtke Oosterhuis_Lénárd studio, Tobias Wallisser, osnivač tvrtke LAVA i Thorsten Helbig koji je predstavljao Knnipers Helbig Advanced Engineering.

Ovaj prethodni forum u Sofiji je okupio preko 400 gostiju iz sektora građevinarstva, kao i mnogih drugih predstavnika različitih institucija i arhitekata.

Naredna internacionalna konferencija obećava da će predstaviti poznata imena iz arhitekture i fasadnog inženjerstva današnjice. Organizatori su posebnu pažnju posvetili dinamici konferencije. Program će biti ispunjen inspirirajućim prezentacijama, sekcijama i prilikama za uspostavljanje novih kontakata i suradnje. Na ovogodišnjem forumu će sudjelovati svjetski poznata imena stručnjaka različitih sektora industrije, koji će sa nama podijeliti svoje viđenje najnovijih trendova i inovacija.

Mathieu Meur, DP Architects
Mathieu Meur, DP Architects

Inženjer Mathieu Meur, tehnički direktor DP Architects Studia iz Singapura će predstaviti najnovije trendove fasadnog inženjerstva iz kuta održivog dizajna. Gospodin Meur je sudjelovao na projektu Dubai Mall, koji je još u izgradnji, čija ga ukupna površina čini najvećim trgovačkim centrom na svijetu, a samim tim i najznačajnijim projektom za tvrtku DP Architects construction do sad. Impozantan trgovački centar se prostire na preko 550,000 četvornih metara, u biti je kao “grad unutar grada”.

Također, osim mogućnosti šopinga, centar će imati u ponudi i druge sadržaje, u vidu zabave i relaksacije. U 2013. godini predviđeno je da će ovaj centar biti svjetski objekt za okupljanje najvećeg broja turista s cifrom od 75 milijuna posjetitelja. Što se tiče DP Architects studija, koji je u biti arhitektonski biro, lider je ove konstrukcije i posvećen je održivom dizajnu s naglaskom na pažnji prema okolišu.

Prethodni projekti ove tvrtke su zaista impozantni na skali, a jedan od njih je i kompleks u Singapuru “Resorts World Sentosa” kao najreprezentativniji. Ovaj kompleks se sastoji od pet hotela i pratećih objekata kao što su centri za zabavu koji čine tridesetak komercijalnih centara baziranih u Singapuru pod nazivom “Orchard Road”. Kao jedinica čine komercijalne koridore koji okupe preko 7 milijuna posjetitelja na godišnjoj razini.

Steen Elsted, Henning Larsen Architects
Steen Elsted, Henning Larsen Architects

Steen Andersen ispred tvrtke Henning Larsen Architects je također potvrdio svoje prisustvo na narednoj konferenciji. Sa svojim širokim znanjem o staklu kao materijalu u graditeljstvu kao i o kompleksnim fasadnim rješenjima, dizajnirao je jedinstvene objekte koristeći Quasi-bricks kako bi izgradio “Harpa” i konferencijski centar u Reykjavíku (Island).

Henning Larsen Architects su poznati po svojim kulturološkim i edukativnim projektima. Osim koncertne dvorane “Harpa” u Reykjavíku, ovaj tim je projektirao i operu u Kopenhagenu.

Točnije, Henning Larsen architects su radili i na drugim objektima od javnog značaja, kao što je Nacionalni muzej u Östersundu (Švedska) i “Hangzhou Opera House” u Kini.

Harpa Concert Hall and Conference Center Reykjavek, Henning Larsen Architects
Harpa Concert Hall and Conference Center Reykjavek, Henning Larsen Architects
Andrea D'Antrassi, MAD Architects
Andrea D’Antrassi, MAD Architects

Arhitekt Andrea D’Antrassi će nam predstaviti svoje iskustvo, koje je stekao radeći za tvrtku Chinese architectural giant MAD Architects.

Osnovana 2004. godine, od strane kineskog arhitekta Ma Yansong, MAD Architects zaista je globalna arhitektonska tvrtka s fokusom na razvoj futurističkih, organskih i tehnološki naprednih projekata koji predstavljaju impresije današnjice o Istočnjačkom afinitetu prema prirodi.

Neboder “Absolute Tower” u Kanadi je jedan od najpoznatijih projekata ove tvrtke. A 2014. godine MAD je završio projekt “Lucas Museum of Narrative Art” u Čikagu, što je ujedno i prvi projekt tolikog kulturološkog značaja koji je radila jedna kineska tvrtka van nacionalnih granica.

Absolute Tower, MAD architects
Absolute Tower, MAD architects
Vladimir Marinov, ARUP
Vladimir Marinov, ARUP

Arhitekt Vladimir Marinov će predstaviti budućnost fasadnih rješenja i istraživanja o novim oblicima, vizualima i materijalima za kreiranje harmoničnog dizajna udobne urbane sredine. Marinov je bio dio ARUP grupe nekoliko godina, a sada spaja profesionalce iz različitih disciplina u jedinstvenu globalnu skupinu. Što se tiče grupe ARUP, najpoznatija je po svojoj ulozi u projektiranju prvog britanskog željezničkog sistema “High Speed 1” tj. “Rail Link Tunnel Channel”.

Coal Drops Yard, London, ARUP
Coal Drops Yard, London, ARUP
Angel Zahariev, A&A Architects
Angel Zahariev, A&A Architects

Dodatna imena koja trebamo spomenuti iz bugarske arhitekture, su pozvani da sudjeluju, a jedan od njih je arhitekt Angel Zahariev – vlasnik najpoznatijeg bugarskog arhitektonskog studija A&A architects.

Oni su bili uključeni u mnoge projekte važne za Sofiju i Bugarsku, kao što su Capital Fort i Sky Fortetc.

 

Sky Fort, A&A Architects
Sky Fort, A&A Architects
Radomir Serafimov, Atelier Serafimov
Radomir Serafimov, Atelier Serafimov

Također, arhitekt Radomir Serafimov će održati svoj govor na konferenciji kao stručnjak s preko 20 godina iskustva u arhitekturalnom dizajnu. Jedan od njegovih prethodnih projekata je multifunkcionalni objekt pod nazivom “Blue offices” u Sofiji, koji se izdvaja u odnosu na ostatak arhitekture koja je najzastupljenija u ovom gradu. Sve u svemu, prikazane su jednostavne forme sa efektom ogledala cjelokupne fasade kao i delikatne skulpture detalja ovog objekta.

Biovet Building, Atelier Serafimov
Biovet Building, Atelier Serafimov
Red Apple, Aedes studio
Red Apple, Aedes studio
Rositza Bratkova, Aedes studio
Rositza Bratkova, Aedes studio

Jedna od najpoznatijih arhitektica u Bugarskoj Rositza Bratkova, koosnivač Aedes studia će, također, sudjelovati na konferenciji. Jedan od impozantnijih projekata ovog studija – Jaclyn Residential Building – jedini bugarski projekat koji je postao deo Mies van der Rohe selekcije u 2009.

ETEM je obećao dinamičan program s kreativnim i zapanjujućim prezentacijama. Budite obaviješteni o svim vijestima koje se tiču ove konferencije i o sudionicima. Posjetite stranicu konferencije: facadeconference.com

BMW Bulgaria, Elval Color, Inver i Ursa su ovogodišnji partneri konferencije.

www.etem.com

Contact: Marieta Zaykova
Marketing communications
T. +359 921 90 73
M. +359 894 754 073
E. mzaykova@etem.com
W. www.etem.com