Energetska efikasnost GREEN TALKS SIMPOZIJ: „Održiva gradnja & nZEB“ počinje sutra

GREEN TALKS SIMPOZIJ: „Održiva gradnja & nZEB“ počinje sutra

GREEN TALKS KOPRIVNICA:
GREEN TALKS KOPRIVNICA: "Održiva gradnja & nZEB"

GREEN TALKS SIMPOZIJ: „Održiva gradnja & nZEB“, održava se u okviru Energetskog tjedna grada Koprivnice, 24. listopada 2019. u KOPRIVNICI, od 10.00 do 14.00 sati, na lokaciji HGK – Županijska komora Koprivnica, Frankopanska 3, 48000 Koprivnica, u suradnji s REA Sjever.

Što je nZEB, kada počinje obveza primjene nZEB standarda, kako projektirati i izvoditi nZEB projekte?; Energetske obnove zgrada, financiranje i provedba?; Koji su primjeri rješenja i tehnologija za primjenu u nZEB i energetskim obnovama?; Kako do nZEB-a uz PPI?; Socijalno stanovanje uz poveznicu na nZEB

U okviru GREEN TALKS, sudionike će pozdraviti i uvaženi predstavnici Koprivničko-križevačke županije, grada Koprivnice, te predstavnici organizatora – Hrvatski savjet za zelenu gradnju i REA Sjever.

Hrvatski savjet za zelenu gradnju u suradnji sa svojim članovima i partnerima već 10 godina aktivno promiče održivu gradnju u Hrvatskoj. Konačno, jedan dio onoga što promičemo zakonski je reguliran kroz nZEB – Zgrade gotovo nulte potrošnje energije.

Programi energetske obnove zgrada (komercijalnih, javnih te višestambenih) i obiteljskih kuća u posljednje 3 godine nose više od 60% ukupno ostvarenih ušteda energije kojima Republika Hrvatska ostvaruje ciljeve energetske učinkovitosti za 2020. godinu.

Teme koje će biti obuhvaćene, osim pojašnjenja pojma i kriterija nZEB-a, su: mogućnosti financiranja energetske obnove iz EU fondova, odrađeni i planirani projekti energetske obnove, mogućnosti poboljšanja i barijere s kojima se susrećemo.

Dodatno, posebna pozornost biti će posvećena i predavanjima izvrsnih stručnjaka iz područja socijalnog stanovanja i zelene javne nabave.

Više o GREEN TALKS pogledajte ovdje