Arhitektura Frenk Geri adaptira objekat u svom rodnom mestu

Frenk Geri adaptira objekat u svom rodnom mestu

Kompleks u Santa Moniki

Predloženi kompleks u Santa Moniki od strane poznatog arhitekte Franka Gerija pretrpeo je mnoge promene od svog prvobitnog plana uređenja, 2013. godine. Značajne izmene uključuju uklanjanje kondominijuma, smanjenje hotelskog programa i visinu kula koje su spuštene niže od 22-spratnog predloga.

Ovaj objekat mešovite upotrebe će obuhvatiti maloprodajni, kulturni i stambeni prostor preko 2 hektara duž kalifornijskog grada na plaži. Dizajn projekta Ocean Avenue uključuje toranj, tri niže strukture, muzej i dve očuvane zgrade, koje su sve integrisane sa zelenim površinama.

Santa Monika, Arhitekta Frank Geri
Santa Monika, Arhitekta Frank Geri

Beli toranj sa fasadama poput trake sada će, po novijem planu, dosegnuti otprilike 12 spratova, sa manjom količinom komercijalnog prostora na njenom nivou. Niža polovina će još uvek imati hotel, ali sa smanjenim brojem soba za goste, dok su kondoi viši i u potpunosti otpušteni.

Vrh hotelske zgrade će i dalje ponuditi opservatorijum na krovu veličine oko 5000 kvadratnih metara, koja će biti otvorena za javnost. Projekat Ocean Avenue takođe je revidiran tako da uključuje pristupačnije jedinice za iznajmljivanje, sa porodičnim stanovanjem koje su integrisane u stambene objekte. Tri niže strukture pored zgrade hotela obezbeđuju dugoročno stanovanje, sa ukupno 79 stambenih jedinica.
Takođe u neposrednoj blizini hotela nalaze se dve zgrade: struktura kraljice Anne iz 1906. i španska zgrada kolonijalne revitalizacije iz 1926. godine.

„Projekat će sačuvati, zaštititi i adaptivno ponoviti dva naznačena objekta koja postoje na ovoj lokaciji“, navodi se u saopštenju iz kompanije Vorthe, koja sarađuje sa investicionom kompanijom M David Paul Associates na projektu.

Izvor: www.grenef.com
Prevedeno sa stranice: www.dezeen.com

Prethodni tekstTeslini solarni krovovi konačno stigli na tržište!
Sledeći tekstBrza, brža, SprintCut nova mašina za sečenje stakla (Video)