Novosti 12. dani pasivne kuće u Hrvatskoj – Energetski visokoučinkovita arhitektura i gradnja

12. dani pasivne kuće u Hrvatskoj – Energetski visokoučinkovita arhitektura i gradnja

12. dani pasivne kuće u Hrvatskoj
12. dani pasivne kuće u Hrvatskoj

8.- 10. studeni 2019.
Arhitektonski fakultet / Faculty of Architecture, Fra A. Kačida Miošida 26, 10 000 Zagreb, HR

Poštovani,

Obavještavamo Vas o održavanju trodnevnog međunarodnog skupa s izložbom i stručnim obilascima. Dvanaestu godinu zaredom ćemo govoriti o najnaprednijoj energetski visoko učinkovitoj arhitekturi i gradnji energetskog standarda pasivne kuće, odnosno energetskog razreda A+ novogradnje i obnove do “faktora 10”. Skup se organizira pod najvišim pokroviteljstvima u suradnji s vodećim institucijama i stručnim udrugama.

12. Dani pasivne kuće u Hrvatskoj su ishodište stručno utemeljenih spoznaja i ostvarenih najboljih praksi novih i obnovljenih zgrada u Hrvatskoj i inozemstvu, usklađenih s definicijama novih tipova pasivnih kuća plus i premium, njihovoj certifikaciji i odnosu prema definiciji energetski gotovo nulte gradnje.

Prikazat će se funkcionalno različiti projekti i ostvarenja, promovirat će se novi građevinski materijali i instalacijski sustavi te oprema visoke energetske učinkovitosti. Trajne su i teme zakonskog okvira RH i EU te modeli investiranja uključujući poticaje i potpore. Izvorna iskustva planiranja, projektiranja i ostvarenja u Hrvatskoj prikazujemo i komentiramo iz regionalnalnih centara.

Pozivamo stručnjake, nastavnike, studente i učenike, projektante, izvođače, proizvođače, izlagače, investitore, banke, predstavnike gradova, županija, lokalne uprave, fondova, udruge i institucije te sve zainteresirane građane na aktivno sudjelovanje, kako bi i 12. Dani pasivne kuće postigli visoku razinu razmjene i stjecanja novih znanja uz kolegijalno druženje.

S poštovanjem,

Za Organizacijski odbor
Red.prof.art. Ljubomir Miščević, dipl.ing.arh.
Voditelj Konzorcija pasivna kuća Hrvatska

Online prijavnica: www.kpk.hr

Sudjelovanje na stručnom skupu boduje se u sklopu Programa stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata s 2 boda.

info@kpk.hr
miscevic@arhitekt.hr
sunarh@sunarh.hr

www.kpk.hr
www.arhitekt.hr
tel.: (+385) 1 4639394, 1 4639628, 098230940