ALU stolarija elumatec TechDays 2017 inspirirali su posjetitelje inovacijama i stručnim sadržajem

elumatec TechDays 2017 inspirirali su posjetitelje inovacijama i stručnim sadržajem

elumatec TechDays 2017
elumatec TechDays 2017

VIŠE OD 1300 POSJETITELJA SA SVIH STRANA SVIJETA, PRISUSTVOVALO JE MALENOM ČUDU OD 20. DO 22. RUJNA U SJEDIŠTU ELUMATEC AG IZ Mühlackera. POSJETITELJI SU IMALI PRILIKE OSOBNO DOŽIVJETI ŠIROK RASPON RJEŠENJA, INOVACIJA I IDEJA KAKO BI PROFILE MACHINING 4.0 BIO USPJEŠAN.

elumatec TechDays 2017 i ovog puta je uspio privući posjetitelje iz cijelog svijeta. Uz slogan “You have to see it to believe it”, lider na globalnom tržištu sa svojim partnerima predstavio je najmodernije strojeve, software i usluge za obradu profila. Ovaj događaj je privukao više od 1300 ljudi, od Koreje do Namibije pa sve od Japana do Čilea, što predstavlja povećanje od preko 500 posjetitelja u usporedbi sa iznimno uspješnom premijerom 2015. godine.

elumatec TechDays 2017
elumatec TechDays 2017

Za mnoge, ključno pitanje je bilo, kako usprkos konstantnom porastu kompleksnosti zahtjeva, mogu optimizirati i unaprijediti fleksibilnost proizvodnje, a da u isto vrijeme zadrže kvalitetu proizvoda. “Ključ je prilagođen, visoko automatizirani strojevi i umreženi koraci proizvodnje, a upravo su to rješenja i ideje predstavljene na našem Techdays 2017.“, izjavljuje Ralf Haspel, direktor tvrtke elumatec AG.

elumatec je predstavio dvije inovacije na području aluminija: prototip SBZ 141 i SBZ 628 koji je unaprijeđen s novom horizontalnom pilom. Osim softwarskih rješenja za industriju 4.0, oba stroja su bili zvijezde prezentacije. SBZ 141 je 4-osni obradni centar koji dokazuje kako ciljano promatranje tržišta i brza implementacija omogučuje tvrtki vrlo brzu reakciju za nove zahtjeve kupaca. Novi model je puno stabilniji stroj ergonomskog dizajna, autonomnim pomakom stazača što omogućuje brže cikluse obrada. Dok novi SBZ628 koji se pokazao kao sveobuhvatni centar koji omogućuje neprekidnu obradu aluminijskih profila. Nova horizontalna pila omogučava rezanje zahtjevnih profila kao i klizne stijene.

elumatec SBZ122/75
elumatec SBZ122/75

U PVC showroom mogli su se vidjeti pojedinačni strojevi i cjelokupne povezane linije. Posjetitelji su bili posebno zadivljeni sa novim modelom SBZ609 i SBZ610, kao i proizvodima tvrtke Stürtz, partnera tvrtke elumatec.

Za uzbudljive uvide u Profile Machining 4.0., naši partneri za razvijanje softvera, Elusoft, CAMäleon, Orgadata, CAD-PLAN, KKP, Klaes i Vóilap su sudjelovali u našem događaju, te pomogli kljentima svojim prezentacijama i diskusijama kako u svakodnevnoj problematici rješavati zahtjevne projekte.

EluCloud software je razvio elusoft i elumatec, te pokazao kako jednostavni i korisni umreženi radni procesi mogu biti. Informacije, uključujući upotrebu strojeva i alata, vremena procesa i stanja proizvodnje mogu se pristupiti putem aplikacije.

Obilasci tvornice, demonstracije uživo, prezentacije i informativni pultovi, kao i međusobni razgovori omogućili su posjetiteljima da prikupe informacije, inspiraciju i učenje od stručnih osoba.

„Uživali smo tri dana s našim klijentima i partnerima. Koristit ćemo znanje stečeno tim intenzivnim razmjenama kako bismo zajedno u budućnosti stvorili uspješan put – s privlačnim inovacijama 2018. godine, kada elumatec slavi svoju 90. obljetnicu.“

www.elumatec.com

elumatec d.o.o.
IX. Južna obala 22, 10020 Zagreb
Tel. +385 1 6520 008
Fax. +385 1 6520 011
elumatec@elumatec.hr
www.elumatec.com