Arhitektura Dodir luksuza i moderan dizajn u vibrirajućem centru u Litvi

Dodir luksuza i moderan dizajn u vibrirajućem centru u Litvi

DuPont™ Corian®
Holiday Inn hotel, Vilnius, Litva - DuPont™ Corian® u interijeru Photo: Holiday Inn, sva prava zadržana

DuPont™Corian® predstavlja

U svježe renoviranom Holiday Innu hi-tech se susreće s ekstremno komfornim i inovativnim dizajnom, zahvaljujući modernoj eleganciji DuPont™ Corian®.

U samom srcu Vilniusa, glavnog grada Litve, turisti i poslovni putnici na kraju užurbanog dana mogu odmoriti u ugodnom ambijentu. S odabirom svježeg dizajna pri renoviranju soba za goste, Holiday Inn hotel se odlučio za DuPont™ Corian® hi-tech materijal za oblaganje horizontalnih i vertikalnih površina u većini svojih soba.

Holiday Inn u Vilniusu je dio poznatog Intercontinental Hotel Groups lanca koji obuhvaća velik broj jedinica u cijelom svijetu, pogodnih za sve vrste putovanja, kako za obitelji, tako i za poslovne putnike. Povijest ovog grada privlači putnika i zbog svoje prelijepe arhitekture, tako i zbog svoj poslovnih centara: svake godine, velik broj konferencija, konvencija i seminara označio je ovaj grad kao destinaciju koju ne treba propustiti.

DuPont™ Corian®
Holiday Inn hotel, Vilnius, Litva – DuPont™ Corian® u interijeru
Photo: Holiday Inn, sva prava zadržana

Zbog toga, Holiday Inn – koji se nalazi u poslovnom dijelu grada, samo 10 minuta udaljenosti od centra grada – je želio ponuditi svojim gostima smještaj koji će pamtiti. Vođenje projekta renoviranja, koji sadrži 134 top class smještajnih jedinica, povjeren je Fulviju Cancelliju iz tvrtke Spekas lr Ko. Koncept uređenja interijera razvila je tvrtka G forma.

Geert Sneat, generalni menadžer hotela, komentira izbore za unapređenje hotela nakon završetka radova: “Naša ideja je bila da kreiramo sobe koje će se izdvajati na način za koji smo znali da nosi izvjestan rizik. Većina naših klijenata ne pamte interijer svoje sobe, među- tim, renovirane prostorije ostavljaju vrlo pozitivne dojmove i reakcije posjetitelja. Upotreba DuPont™ Corian® elemenata nam je pomogla da kreiramo sexy poslovni ambijent.”

DuPont™ Corian®
Holiday Inn hotel, Vilnius, Litva – DuPont™ Corian® u interijeru
Photo: Holiday Inn, sva prava zadržana

Centralni fokus projekta zasniva se na korištenju svjetlosti u kombinaciji s translucentnim DuPont™ Corian® techno površinama, kao i na dizajnu koji stapa sobu s kupaonom u svakoj prostoriji. Fulvio Cancelli potvrđuje, “Ideja je nastala otprilike prije godinu dana. Željeli smo dizajn koji će izdvojiti hotel kao mjesto koje se pamti i koji će vezati različite elemente boravišnog dijela s prostorom kupaone u jedan kontinuitet.”

Zbog toga dizajneri se kreirali sobe gdje je čistoća DuPont™ Corian® techno površina i njihov osjećaj topline vezuje spavaću sobu, kupaonu i dnevni prostor s namještajem.

Nove sobe su, u biti, opremljene pločom DuPont™ Corian® materijala, koja uokviruje krevete i tako se postiže osjećaj kontinuiteta u prostoru. Ploče su postavljene uz pomoć kliznih mehanizama tako da se kreveti mogu postaviti zasebno, ili, kada se spoje, kreirati jedan bračni krevet. Podnožje kreveta, također od DuPont™ Corian® materijala, je spojeno u jednu cjelinu sa stolom koji se nalazi pored.

DuPont™ Corian®
Holiday Inn hotel, Vilnius, Litva – DuPont™ Corian® u interijeru
Photo: Holiday Inn, sva prava zadržana

U dnevnom boravišnom prostoru, pomoćni stol je ustvari mini hladnjak, povezan s policama i zidnom oblogom u koji je ugrađen televizor. Za spajanje svih elemenata u jednu cjelinu korišten je DuPont™ Corian®. Sve sobe su opremljene s inteligentnim sistemima i LED rasvjetom. Kupaona je okarakterizirana s vrlo impozantnom tuš kabinom koja se ponaša kao paravan između spavaćeg i kupaonskog dijela prostorije. Paravan se sastoji od DuPont™ Corian® materijala dvije različite debljine u ultratranslucent Glacier Ice boji.

Kada je upaljeno LED svjetlo u kupaoni, svjetlosni filteri postavljeni kroz tanji sloj paravana se pojačavaju, a dok se tuširate blago osvjetljenje ostavlja sjenku siluete koja je vidljiva u drugom, vanjskom, dijelu prostorije. Za opremanje kupaone unutarnji elementi, različite police i pomoćni elementi proizvedeni su, također, od različitih Corian® materijala koji osiguravaju visok stupanj higijene. A kao dodatak ovako inovativnim i potpuno unikatnim rješenjima, s drugog aspekta projekta, uz veliku kvadraturu površine korištenih DuPont™ Corian® materijala, relativno malo vremena je bilo potrebno za njihovu implementaciju.

DuPont™ Corian®
Holiday Inn hotel, Vilnius, Litva – DuPont™ Corian® u interijeru
Photo: Holiday Inn, sva prava zadržana

Jurgis Garmus, jedan od vlasnika kompanije G forma UAB komentira: “Holiday Inn predstavlja jedan od najuspješnijih projekata, ali, u isto vrijeme, i jedan od najzahtjevnijih zbog kratkih rokova i značajne upotrebe DuPont™ Corian® materijala. Zanimljiva tehnička konstrukcija bila je upotreba DuPont™ Corian® materijala u dvije različite debljine (6 mm i 12 mm) za konstrukciju paravana za tuširanje.” Hotel nije bio zatvoren za posjetitelje tijekom renoviranja, tako da je raspored izvođenja radova bio zahtjevan i morali smo segmentno završavati procese u kratkim intervalima. Radovi su trajali sve ukupno oko 6 tjedana.

DuPont™ Corian®
Holiday Inn hotel, Vilnius, Litva – DuPont™ Corian® u interijeru
Photo: Holiday Inn, sva prava zadržana

Arhitekt Edgaras Neniskis, jedan od vlasnika Arches architectural studija objašnjava koncept dizajna, “Kada smo dobili projekt renoviranja Holiday Inn hotela, cilj nam je bio kreirati interijer koji će biti “udoban” i “racionalan” zato što je to prvenstveno hotel za poslovne turiste. Svaka soba je koncipirana kao otvoren prostor, bez pregradnih zidova, osim pregradnog dijela kako bi se omogućila privatnost kupaonskog prostora. Dizajn je zasnovan na modernom i suvremenom stilu i povezuje viseće elemente namještaja, koji naizgled, čine samo jednu cjelinu kontinuirane površine DuPont™ Corian® materijala. Zahvaljujući zapanjujuće različitim mogućnostima primjene ovog materijala mogli smo da kreirati elemente za kupaonu spajajući ih sa stolom i krevetima u sobi.”

“Primijenili smo isti koncept sistema za namještaj kontinuiranog efekta kreiranog od DuPont™ Corian® materijala i u dnevnom prostoru, kreirajući skoro skulpturalan, ali isto tako i funkcionalan finiš. Zaista cijenimo Corian® materijal zbog njegovih fleksibilnih karakteristika i mogućnosti primjene kao materijal koji je u potpunosti predstavio našu viziju i filozofiju projekta.” zaključuje Edgaras Neniskis.

DuPont™ Corian®
Holiday Inn hotel, Vilnius, Litva – DuPont™ Corian® u interijeru
Photo: Holiday Inn, sva prava zadržana

Velik benefit DuPont™ Corian® materijala, doveo je do njegove znatne upotrebe od strane arhitekata i dizajnera širom svijeta; preuređenje interijera, bilo velikih ili malih objekata, poboljšano je dugotrajnim i funkcionalnim karakteristikama ovog materijala. Jednostavan je za održavanje, osigurava visok stupanj higijene i smanjuje vrijeme potrebno za čišćenje od strane hotelskog osoblja. Njegov visok stupanj mogućnosti primjene i prilagođavanje prostoru omogućuje kreiranje personaliziranih oblika za kreiranje unikatnih elemenata u interijeru koji su lijepi i ugodni u vizualnom smislu tako i na dodir. Sve tu u cilju nezaboravnog doživljaja osjetila.


www.frischeis.hr

J.u.A. Frischeis d.o.o. V. Gorica
10410 Velika Gorica
Ljudevita Posavskog 49
T. +385 1 6223 853
F. +385 1 6223 861
E. frischeis@frischeis.hr
W. www.frischeis.hr

21210 Solin
Industrijska zona Solin,
Zoranićeva 83
T. +385 21/585-890
F. +385 21/585-891
22000 Šibenik
Industrijska zona Podi
Dolačka 12
T. +385 22/467-615
F. +385 22/466-045
51223 Rijeka- Škrljevo
Industrijska zona
Kukuljanovo bb
T. +385 51/251-323
F. +385 51/503-227