ALU stolarija CORTIZO aluminijski sustavi. Inovativnost, kvaliteta i dizajn.

CORTIZO aluminijski sustavi. Inovativnost, kvaliteta i dizajn.

CORTIZO aluminijski sustavi
CORTIZO aluminijski sustavi

ŠPANJOLSKA MULTINACIONALNA TVRTKA CORTIZO, JEDNA OD VODEĆIH EUROPSKIH TVRTKI ALUMINIJA I PVC SUSTAVA ZA ARHITEKTURU, OTVORILA JE SJEDIŠTE U ZAGREBU U PROLJEĆE 2016. GODINE.

U samo godinu i pol dana postala je pojam u sektoru stolarije u Hrvatskoj i Sloveniji gdje ima veliku mrežu službenih montera. Dizajn, inovativnost i kvaliteta glavne su odlike svih proizvoda, s više od 50 serije prozora, vrata, fasada, kompozitnih ploča, ograda i zaštita od sunca, postavljenih u tisuće nacionalnih i međunarodnih projekata.

CORTIZO aluminijski sustavi
CORTIZO aluminijski sustavi
voditelj prodaje CORTIZO Adria, Branko Oršulić
voditelj prodaje CORTIZO Adria, Branko Oršulić

„Imamo odjel I & R koji dizajnira aluminijske sustave prilagođene okružju svakog mjesta gdje smo prisutni, što je prednost u zemljama poput Hrvatske i Slovenije, zemalja s dvije vrlo različite klimatske zone i s različitim zahtjevima“, rekao nam je voditelj prodaje CORTIZO Adria, Branko Oršulić. „S jedne strane imamo jadransku obalu s mediteranskom klimom koja zahtijeva stolariju sa zaštitom od sunca, namijenjene prvenstveno kućama za odmor i hotelima. U tim područjima, sustavi kao što su Balconera Mediterránea, Tamiz i Mallorquina imaju široku potražnju“, dodaje g. Oršulić.

„S druge strane, u unutrašnjosti klima je puno oštrija i zahtijeva sustave s prekinutim toplinskim mostom, kao što je prozor COR 80 Industrijski. Ovaj sustav ima koeficijent toplinske izolacije Uw od samo 0,8 W / m²K, što ga čini idealnim za postizanje vrhunske toplinske izolacije“, naglašava Branko Orsulić.

„Prošle je godine, naš kupac Cugelj PVC in Alu Okna d.o.o., postavio više od 200 prozora ove serije u sanaciji sjedišta SKB Banke Ljubljani, što značajno pridonosi energetskoj optimizaciji zgrade „, zaključuje. CORTIZO se zalaže za inovativnost i kvalitetu, a da se ne zaboravi dizajn. Međunarodna grupa iz Španjolske putuje po najvažnijim sajmovima arhitekture i građevine širom svijeta, snimajući glavne trendove arhitekture tog trenutka. Trenutačno tržište zahtijeva visoke toplinske i akustičke sustave s minimalističkim dizajnom.

Rafa Nadal akademija, Cortizo sustavi
Rafa Nadal akademija, Cortizo sustavi

Slijedeći to, CORTIZO je početkom godine predstavio klizni sustav velikih dimenzija COR Vision Plus s prekinutim toplinskom mostom i minimalnim vidljivim aluminijskim dijelom s krilima širine ili visine do 4 metra i vidljivim središnjim presjekom od samo 25 mm. Ovaj sustav s ručnim ili motoriziranim otvoranjem nudi toplinsku izolaciju od 0,9 W / m²K.

U skladu s avangardnim stilom, CORTIZO također nudi rješenja kao što su ograda View Crystal ili prozor COR 80 skriveno krilo, što uključuje novu mogućnost otvaranja Arch invisible, prvi sustav na tržištu u kojem je u potpunosti sakriveno krilo, ručka i šarniri. CORTIZO opskrbljuje kupce u Hrvatskoj i Sloveniji iz centra za distribuciju i logistiku u Zagrebu, koji skladišti više od 100 tona aluminijskih profila, spojnica, okova i kompozitnih panela, gdje se nalazi i izložbeni prostor s glavnim proizvodima. Međutim, s obzirom na veliku potražnju sustava na ovom tržištu, tvrtka planira izgraditi veće objekte u bliskoj budućnosti. „Želimo ponuditi našim kupcima širi raspon proizvoda s većom neposrednošću u blizini, pa se nadamo da ćemo uskoro imati novi logistički centar“, kaže poslovni menadžer CORTIZO Adria.

CORTIZO aluminijski sustavi
COR VISION PLUS

„Osim toga, imamo odjel arhitekture i inženjerstva koje ćemo pojačati početkom godine, što će nam omogućiti pružanje tehničke i personalizirane pomoći odavde do glavnih studija arhitekture“, dodaje g. Oršulić. „Svi ovi koraci pomoći će nam u rješavanju glavnih građevinskih projekata u Hrvatskoj i Sloveniji, kao što je to slučaj i u ostalim zemljama u kojima smo prisutni“, zaključuje.

www.cortizo.hr

CORTIZO ADRIA
Dugoselska cesta 102, 10360 Sesvete
T. +385 1 62 64 107
www.cortizo.com