Novosti ALPHACAN sinonim za kvalitetu i dizajn – made in Italy

ALPHACAN sinonim za kvalitetu i dizajn – made in Italy

ALPHACAN sinonim za kvalitetu i dizajn - made in Italy
ALPHACAN sinonim za kvalitetu i dizajn - made in Italy

Razgovarali smo sa Export sales managerom Eduardo Jiménez iz tvrtke Alphacan

Zahvaljujući suvremenosti, potencijalu proizvodnog odjela i snazi stručnog osoblja koje radi u sinergiji i sa strašću, Alphacan je sinonim za kvalitetu i dizajn Made in Italy. Značajke su to zbog kojih su njihovi sustavi za PVC stolariju prepoznatljivi na međunarodnoj razini.

Riječ je o naprednoj tvrtki koja ima za cilj stvaranje novih modela održivog razvoja usmjerenih na učinkovitost građevinskih proizvoda za vanjsko oblaganje, a time i na energetsku uštedu u građevinama.

Tvrtka ALPHACAN ima korijene u području regije Trentino iz koje vuče snažnu kulturu poštovanja prema okolišu i održivosti. Grupa Alphacan posjeduje preko 5 tvornica u Europi i ponosi se brojem od 750 visokospecijaliziranih djelatnika koji raspolažu velikom razinom stručnosti. Grupa Alphacan raspolaže sa 2 centra za istraživanje i razvoj te godišnjim proizvodnim kapacitetom od 80 000 tona profila od PVC-a. Kako bi našim čitateljima bolje prezentirali tvrtku Alphacan razgovarali smo sa Eduardom Jimenezom, exports sales managerom.

Recite nam više o povijesti Alphacana u globalnim razmjerima?

S 50 godina iskustva u proizvodnji U-PVC profila za prozore i vrata, Alphacan duguje svoju slavu visokoj kvaliteti, dizajnu i neprekidnim inovacijama svojih proizvoda koji ga čine liderom u Italiji i dobro poznatim u inozemstvu. Alphacan grupa vlasnik je tri proizvodna postrojenja u Francuskoj, jednog u Arcu (Tn) u Italiji i jednog u Prigorju Brdovečkom (Hrvatska), te ukupno zapošljava 580 ljudi.

50 godina iskustva u proizvodnji U-PVC profila za prozore i vrata
50 godina iskustva u proizvodnji U-PVC profila za prozore i vrata

Alphacanova osnovna djelatnost je ekstruzija krutih U-PVC profila, posebno za proizvodnju prozora, vrata, kliznih prozora (za zgrade i mobilne domove), rolete, kutije za rolete, zastore i dodatne profile. Alphacan je specijaliziran za laminiranje i dekoraciju profila, te je razvio ekskluzivne tehnologije kako bi prilagodio prozore i rolete najnovijim trendovima. Naši se proizvodi također odlikuju certifikatima kvalitete koje su izdale mjerodavne europske organizacije i certifikacijska tijela (CTSB, IIP, IFT).

Ovi proizvodi nude izvrsna izolacijska svojstva, sigurni su, poudani, robusni, ne zahtijevaju održavanje te su dostupni u širokom rasponu boja i dekoracija: masovni, laminirani ili printani uzorci.

Alphacanovi počeci na hrvatskom tržištu?

Alphacan je prisutan na hrvatskom tržištu od 1998., kao bivši distributer Alphacanovih profila u regiji pod nazivom Prozor PVC Sistemi. U 2007., kemijski div Arkema Group preuzeo je Alphacan Group, stekavši time i lokalno poduzeće. Od tada, Alphacan d.o.o. nastavlja svoj rast i ekspanziju u regiju uključivanjem distribucijskih partnera na drugim tržištima. Danas je poduzeće dobro poznato i priznato kao lider u regiji.

Alphacan kao brend i tržišno pozicioniranje na ovom dinamičnom tržištu

Suradnja s Alphacanom znači partnerstvo s jednim od prvih europskih proizvođača PVC sustava za prozore i vrata, s dugom poviješću i iznimnom stručnošću na ovom području. Alphacan je sinonim za pouzdanost, iskustvo i dizajnersku izvrsnost. Poduzeće želi postati lider po pitanju estetskih prijedloga na tržištu PVC prozora. Za nas, prozor nije samo funkcionalni element zgrade koji pruža osvjetljenje, izolaciju i ventilaciju, već ima i aktivnu ulogu u dekoraciji. Alphacan nudi svojim klijentima proizvode koji se razlikuju od većine trenutne ponude dostupne na tržištu prozora danas, koje je zasićeno jeftinim standardnim proizvodima.

Alphacan će nastaviti investirati u postrojenje
Alphacan će nastaviti investirati u postrojenje

Kako se Alphacan nosi s novim izazovima na tržištu, rastom potražnje i zahtjevima pojedinih klijenata?

Danas PVC prozor rapidno raste na većini europskih tržišta zbog izvrsne veze izvedbe i cijene, te zbog prihvaćanja u javnosti. Međutim, zasićenje tržišta također postaje rizik, uglavnom zbog pojavljivanja brojnih novih proizvođača PVC sustava. Zato industrija treba diversificirati ponudu kako bi se zadovoljili rastući zahtjevi za proizvodima po narudžbi i tržišne niše koje su proizvođači PVC sustava do sada ignorirali.

Alphacan ne nudi samo kompletan raspon sustava prilagođenih lokalnim tržištima (okna i klizni prozori, sustavi roleta), već nudimo i mogućnost višestrukih dorada i dekorativnih tehnika koje omogućavaju krajnjem klijentu kreiranje vlastitog jedinstvenog prozora napravljenog po narudžbi i mjeri, od koji su mnogi pionirski pothvati Alphacana:

  • TotalColor, totalno laminiranje profila;
  • Zen, laminiranje s pravim drvom koje dolazi iz održivih šuma;
  • Aluminium vanjski pokrovi;
  • Alpha Design, jedinstveni sustav 3D ispisa izravno na profile.

Jeste li zadovoljni trenutnim poslovanjem na našem tržištu, gdje vidite prostor za napredak?

Od stupanja Alphacana na balkanska tržišta, putem naše ispostave u Hrvatskoj, razvoj poslovanja pokazao se kao vrlo pozitivan. Alphacan će nastaviti investirati u postrojenje u Prigorju Brdovečkom, blizu Zagrebu, snažiti naše kadrovske i logističke sposobnosti, s ciljem pružanja izvrsne usluge i snaženjem naše prisutnosti u svim susjednim državama.

Alphacan će nastaviti investirati u postrojenje
Alphacan će nastaviti investirati u postrojenje

Alphacan želi rasti na lokalnom tržištu putem povećanja prodaje dekoriranih profila i korištenja neke od naših ekskluzivnih dekorativnih tehnika, kako bi se krajnjem klijentu pružilo više mogućnosti izbora. Nadalje, Alphacan će zadovoljiti zahtjeve tržišta za proizvodima vrhunske izvedbe putem sustava kao što je Alpha Luce, naš novi sustav prikrivenog okvira koji omogućava veću ostakljenu površinu i izvrsnu toplinsku izolaciju.

Kako vaši klijenti prihvaćaju nove proizvode i razvoj novih profila?

Alphacanovi klijenti uvijek prihvaćaju inovacije vrlo pozitivno. Obvezali smo se našim klijentima da ćemo im ponuditi inovativne sustave i proizvode koji će im omogućiti razlikovanje njihovih prozora u usporedbi s drugim proizvođačima na tržištu i zarađivanje veće marže. Naši su klijenti uključeni u postupak istraživanja i razvoja od početka svakog projekta. Pažljivo slušamo o njihovim potrebama i razvijamo partnerstva koja su ključna za zajednički uspjeh novih proizvoda.

ALPHACAN lider po pitanju estetskih prijedloga na tržištu PVC prozora
ALPHACAN lider po pitanju estetskih prijedloga na tržištu PVC prozora

Mislite li da su vaši klijenti upoznati s novim propisima, zakonima i direktivama koji se tiču ovog sektora, ili im također pružate podršku i na ovom području?

Nažalost, po ovom pitanju se može još puno napraviti. Zakoni i propisi mijenjaju se vrlo brzo te postoji stalna potreba za neprekidnom obukom i seminarima za predstavljanje novosti, kao i za drugim edukativnim aktivnostima. Alphacan je aktivno prisutan na balkanskim tržištima putem sudjelovanja na tehničkim seminarima, pružanja neprekidne obuke našim klijentima, prilagođene tehničke podrške i suradnje sa specijaliziranim publikacijama kao što su Prozori&Vrata. Međutim, pred nama stoji još puno posla u ovom pogledu.

Suradnja s arhitektima i projektnim poduzećima vrlo je važna sa stajališta implementacije novih rješenja, kako gledate na vašu suradnju?

Alphacan je vrlo predan po pitanju povećanja naše prisutnosti i suradnje s arhitektonskim i inženjerskim biroima. Konkretnije, poduzeće je već razvilo prvu knjižnicu BIM objekata, što je dana nezaobilazan alat za arhitekte i projektne biroe. Nadalje, Alphacan već surađuje s projektnim i dizajnerskim platformama kao što su Archiproducts, koje omogućavaju dizajnerima i projektnim menadžerima preuzimanje tehničkih informacija i alata. Jedna važna radnja koja će biti intenzivirana u bliskoj budućnosti je tehnička specifikacija u biroima, nuđenje Alphacanove stručnosti arhitektima i dizajnerima kako bi se postigla rješenja po mjeri za zahtjevne dizajnerske probleme.

Alphacan PVC profili za proizvodnju stolarije
Alphacan PVC profili za proizvodnju stolarije

Alphacanova vizija u sljedećih 5 godina?

Alphacan želi postati tržišni lider u razvoju i ponudi estetskih rješenja u industriji prozora kroz neprekidni razvoj novih dorada, omogućavanje kompletne izrade prozora po narudžbi, dekoracije po mjeri, te kombiniranje raznih materijala, kako bi se stvorili jedinstveni i ekskluzivni prozori. Alphacanovi proizvodu počivaju na talijanskom dizajnu koji je priznat u cijelom svijetu, te želimo prenijeti našu strast za dizajnom tako što ćemo biti pioniri u stvaranju trendova i uvođenju mode na tržište prozora. Konkretnije, želimo da 75% naših prodanih proizvoda sadržava neku vrstu dekoracije.

Primamo pozitivne komentare o dizajnu vašeg oglasa, cilj postignut – koliko je Alphacanu važan marketing?

Marketing je Alphacanu postao vrlo važan tijekom zadnjih godina. Prešli smo se iz situacije u kojoj su naši marketinški napori bili uglavnom usmjereni na proizvođače prozora – naše glavne klijente – u novu situaciju u kojoj se marketing treba usmjeriti na krajnjeg potrošača. U tom pogledu, također vjerujemo u potrebu za diferencijacijom, kao što je prikazano u našoj novoj reklamnoj kampanji, karakteriziranom vrlo artističkim, snovitim slikama koje prenose naše vrijednosti dizajna i elegancije. Nadalje, naša nova web stranica i marketinški katalozi i oglašavanje usmjereni su prije svega krajnjem korisniku, privlače pozornost potrošača koji često traži lijepe i jedinstvene proizvode.

www.alphacan.hr

SJEDIŠTE TVRTKE
Chemin de Piquerouge – 81600 Gaillac – FRANCE

PODRUŽNICA
Zagrebačka 93 – 10291 Prigorje Brdovečko, CROATIA
Tel. +385 1 33 40 666
info@alphacan.hr
www.alphacan.hr