heroal – Johann Henkenjohann GmbH & Co. KG

  1. Adresar
  2. »
  3. Alu stolarija
  4. » heroal – Johann Henkenjohann GmbH & Co. KG
Adresa:
Österwieher Str. 80, Verl, Germany 33415
Kontakt informacije
Telefon: +49 5246 50 70
Web sajt:
Opis firme:

Sistemi heroal profila zadovoljavaju visoke statičke zahtjeve, a s obzirom na tip profila udovoljavaju raznim toplinskim kao i zvučnim zahtjevima izolacije. Najčešće se koriste sistemi W65 ugradbene dubine od 65 mm. Uz tu seriju u ponudi imamo i ostale serije, npr. 065.1, 090, 090S, 070, 020...

Aluminijska stolarija izvodi se iz dvije vrste profila: profila sa prekinutim termičkim i profila bez prekinutog termičkog mosta. Profili bez prekinutog termičkog mosta popularno se nazivaju profili sa hladnim mostom, a kao što im i samo ime govori, nemaju termičku izolaciju u sredini pa su pogodni za unutarnju bravariju ili za objekte gdje nije bitna toplinska izolacija. Profili sa prekinutim termičkim mostom osnovni su uvjet za izradu toplinski kvalitetne stolarije na objektima koji se zagrijavaju. Stupanj toplinske izolacije ovisi o vrsti serije profila.

Kod aluminijske bravarije uvijek je potrebno naglasiti jake statičke prednosti pa se ova vrsta bravarije preporučuje kod stijena velikih dimenzija na svim vrstama objekata, kao i kod vratiju te prozora koji imaju veliku frekvenciju otvaranja.

Aluminijska stolarija može se ponuditi u bilo kojoj boji po RAL-karti ako se radi o plastificiranom profilu, te u bilo kojem Eloksal-tonu, ako se radi o eloksaži.

Zbog visoke kvalitete, kao i raznih mogućnosti dizajna sistemi Heroal posebno su omiljeni u arhitektonskim i graditeljskim krugovima.

Ključne reči i linkovi ka web sajtu
Ključna reč 1:

Send message to listing owner

Send message to moderator

Novosti na portalu

prozori i vrata