Novosti 2. Međunarodni GEALAN forum budućnosti: Europsko tržište prozora u digitalnoj transformaciji

2. Međunarodni GEALAN forum budućnosti: Europsko tržište prozora u digitalnoj transformaciji

GEALAN Eröffnung durch Geschäftsführer Ivica Maurović
GEALAN Eröffnung durch Geschäftsführer Ivica Maurović

Na drugom međunarodnom forumu budućnosti početkom kolovoza, GEALAN je u Oberkotzau ugostio gotovo 200 partnera iz više od desetak europskih zemalja. Glavna točka dvodnevnog programa: europsko tržište prozora u digitalnoj transformaciji. Kao i na prošlogodišnjem forumu, GEALAN partneri dobivaju jedinstveni uvid u najnovija dostignuća naših proizvoda.

Obilazak novog Tehnološkog centra i proizvodnje u Tanni bila je sljedeća točka programa. Pojedini odjeli naizmjenično su prezentirali trenutno stanje svoga rada, dostignuća kao i buduće vizije. Stručni seminari obuhvatili su dvije glavne teme: razvoj novog proizvoda za prozračivanje GEALAN-CAIRE® i kontinuirano unaprjeđenje vlastitog softvera Planersoftware 2.0 u suradnji s informacijskim modelom BIM.

Kulturni vrhunac večeri: posjet Hofer Volksfestu. Za svoje partnere GEALAN je organizirao večeru za zabavu i opuštanje uz muziku i lokalne običaje. GEALAN time podržava lokalnu zajednicu te je kao jedan od najvećih sudionika uključen u manifestaciju „Dan rada“ koja se održava u Hofu/Saale.

Tehnološki centar Oberkotzau:
Inovacijsko srce GEALAN-a

Nakon jednogodišneg razdoblja izgradnje i investicije od četiri milijuna eura, tehnološki centar ponovno se vratio u sjedište GEALAN-a 2018. godine.

Sve je opet na jednom mjestu: izrada alata, centar primijenjene tehnologije i ekološki centar. 150 stručnjaka profitira od inovacija koje se brzo i agilno razvijaju na terenu. Prema riječima Ivice Maurovića, u budućnosti se mogu stvarati nova radna mjesta u regiji.

GEALAN tim
GEALAN tim

Proizvodni centar Tanna:
Ulaganje u budućnosti

Početkom travnja krenuli su radovi proširenja u proizvodnji Tanna. Nova zgrada koštat će 2,2 milijuna eura, a graditi će se godinu i pol dana. U novom trokatnom dijelu zgrade nalaziti će se bravarska radnja, radionica za školovanje djelatnika te zajednička kantina. Posebno su važne nove mogućnosti edukacija i školovanja djelatnika za koje će se kreirati posebni prostori što će pridonijeti novim radnim mjestima u regiji. „Svake godine zaposlimo 10 do čak 20 novih pripravnika u proizvodnji. Kao poduzeće želimo nadahnuti ljude te im omogućiti posao do umirovljenja.“ – rekao je član uprave Tino Albert.

GEALAN-CAIRE®:
Controlled Air Regulation.

Novorazvijeni sustav predstavlja novu generaciju ventilacijskih rješenja koja samostalno vodi brigu o prozračivanju prostorije i kvaliteti zraka u istoj. Cilj je zatvorene prostore obogatiti kisikom kako bi se spriječile glavobolje i slaba koncentracija, i to bez otvaranja prozora. Pri normalnom korištenju stambenog prostora, omogućiti će potrebno prozračivanje koje sprečava nastanak plijesni i vlage. Aktivni i pasivni ventilacijski sustavi štedjeti će energiju jer će i ljeti i zimi voditi računa da ne trošite dragocjenu energiju. Kompletan program aktivnih i pasivnih ventilacijskih sustava uskoro je dostupan, a obuhvaćat će četiri proizvoda, pogodni za obiteljske kuće i stambene objekte:

GEALAN-CAIRE® smart,
GEALAN-CAIRE® flex,
GEALAN-CAIRE® MIKrovent 60,
GEALAN-CAIRE® MIKrovent 120.

GEALAN pvc profil za prozore i vrata
GEALAN pvc profil za prozore i vrata

Planer software 2.0:
Jedinstvena metoda planiranja

Nudi detaljni pregled kompletnog GEALAN proizvodnog asortimana u svim varijantama, prednosti te posebnosti istih. Istovremeno nudi sigurno planiranje i projektiranje, izvođenje i kreiranje ponuda za prozorske elemente. Uz pomoć ovog alata moguće je kreirati raznovrsne prozorske elemente sa željenim sustavom profila. Dodatno je moguće umetanje dodatnih profila, priključaka kao i proširenja.

Softver provjerava izrađenu konstrukciju prema njezinim U-vrijednostima, statici i maksimalnim izvedenim veličinama. Ugradbenu situaciju moguće je provjeriti uz pomoć izotermičkih izračuna za kondenzaciju i stvaranje plijesni. Zahvaljujući jednostavnim alatima za rezanje moguće je korištenje horizontalnih i vertikalnih rezova kroz prozorsku konstrukciju. Iste je moguće spremiti u formatima DWG, DXF ili PDF.

GEALAN seminar
GEALAN seminar

Gealan

GEALAN d.o.o. – predstavništvo za Hrvatsku
Omladinska 11, Žerjavinec 10360 Sesvete, Hrvatska
T: +385 1 2040 670
F: +385 1 2040 679
E. info@gealan.hr
W. www.gealan.hr