Da li biste bili dovoljno hrabri da isprobate TILT?

Hrabri turisti isprobavaju novu turističku atrakciju Čikaga, Grada vetra – 300 metara visoku platformu koja nudi spektakularan pogled na Čikago iz ptičije perspektive.

Platforma nudi spektakularan pogled na Čikago
Čikago, nova turistička atrakcija
TILT se nalazi na 94tom spratu nebodera 360 CHICAGO
TILT se nalazi u zgradi 360 CHICAGO, na 94tom spratu John Hancock tornja.

Kao što samo ime nagoveštava (tilt na engleskom znači nagnuto, naginjati se), platforma načinjena od čelika i stakla naginje se kako bi posetiocima pružila jedinstvenu perspektivu i pogled na grad. 

Ova jedinstvena atrakcija košta 5 dolara za posetioce i smatra se da je prva atrakcija ove vrste u svetu. Platforma može da primi 8 ljudi a kada su svi posetioci na svojim mestima ona postepeno i polako počinje da se kreće unapred nudeći neverovatan pogled na Grad vetra iz ptičije perspektive.

Atrakcija je van konkurencije - ovo je prvi vidikovac ovog tipa na svetu
Atrakcija je van konkurencije – ovo je prvi vidikovac ovog tipa na svetu
Noćni pogled na grad
Noćni pogled na grad

Patrick Abisseror, direktor grupe Montparnasse 56 Group koja je vlasnik objekta 360 CHICAGO je povodom ove jedinstvene platforme izjavio: „Imali smo viziju da iskustvo pogleda na grad podignemo na jedan novi nivo i da posetiocima pružimo uspomene koje će trajati ceo život.“

Kompanija takođe poseduje vidikovac u tornju Montparnasse u glavnom gradu Francuske Parizu kao i kultni TV toranj u Berlinu u Nemačkoj.

Inovativni inženjerski i arhitektonski koncept
Inovativni inženjerski i arhitektonski koncept

Nichole Williamson, generalni menadžer objekta 360 CHICAGO smatra da je Čikago jako dugo bio pionir u arhitekturi. Kao rodno mesto nebodera, Čikago nastavlja da bude lider u inovativnoj arhitekturi a platforma TILT samo nastavlja i produbljuje tu tradiciju. 

Prethodni tekstRazvoj moderne arhitekture i staklo u građevinarstvu
Sledeći tekstŠiri se proizvodni asortiman serije Dallas